Print header

ZRP POMELAJ z.o.o.

 • Podpisnica etičnega kodeksa

  POMELAJ je zadruga za razvoj podeželja s statusom zaposlitvenega centra za invalide. Zadruga deluje v Sabolovi domačiji, ki je zaščitena kulturna dediščina. Zadruga ohranja kulturno dediščino območja s ohranjanjem pletenja izdelkov iz koruznega ličja in šibe ter pripravo kulinaričnih izdelkov. Izdelke prodajamo v lastni trgovini na domačiji, butičnih trgovinah domače obrti in različnih dogodkih po Sloveniji. Izdelki iz ličja in šibe ter kulinarični izdelki so temelj kulturne dediščine območja in se kot taki predstavljajo skozi turizem v regiji.

  Aktivnosti temeljijo na iskanju priložnosti za razvoj novih dejavnosti na podeželju predvsem v oživljanju tradicionalnih dejavnosti v predelavi produktov. Skozi dejavnost ponuja tudi specializirane izobraževalne delavnice za brezposelne osebe v okviru različnih projektov. 

  Kot zaposlitveni center za invalide si v skaldu s pravilnikom zadruge prizadevamo vzpostaviti pogoje za nemoteno in invalidom prijazno delovno okolje, ki dolgoročno pripomore k stabilnemu delovanju zaposlitvenega centra in razvoju lokalnega okolja. V zaposlene invalide na zaščitenih delovnih mestih vlagamo veliko skozi usposabljanja in izobraževanja, nudimo psihosoialno pomoč ter asistenco, ter ponujamo možnost za rehabilitacijo oseb.

  Zadruga ima v zadružnih jasno napisano da razliko med prihodki in odhodki nameni za razvoj zadruge in se kot taka ne deli med lastnike.  


   

  Polni naziv: POMELAJ, zadruga za razvoj podeželja z.o.o. Naslov: Mala Polana 103, 9225 Velika Polana Telefon: 041 722 788 Spletno mesto: http://www.pomelaj.si Kontaktni podatki: Mojca Makovec Haložan
  041 722 788
  mojca@pomelaj.si
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se