Print header

Kako postanem prostovoljec

Kako postanem prostovoljec

Ponudba prostovoljskih del je raznovrstna, a če želimo najti zase najbolj primerno delo, si je na začetku dobro odgovoriti na nekaj vprašanj:

  • Katero področje v družbi mi je pomembno in mu želim nameniti svojo energijo ter prosti čas?
  • S kateri ciljno skupino bi želel delati (otroci, starejši, mladi, bolniki, migranti...) ali pa bi raje pomagal živalim oziroma vložil svoj čas v podporo družbenim spremembam?
  • Koliko (prostega) časa sem pripravljen nameniti prostovoljstvu?
  • Katera znanja in veščine, ki jih imam, lahko prispevajo h kakovostnemu opravljanju prostovoljskega dela?

Prava izbira prostovoljskega dela je pomembna za zadovoljstvo vseh: vas kot prostovoljca, prostovoljsko organizacijo in za konkretnega prejemnika pomoči.


Kako se vključiti?

Za najširši vpogled smo pripravili informacijski sistem www.prostovoljstvo.org, kjer lahko spoznate različne projekte organizacij vključenih v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij. Posamezna prostovoljska dela najdete s pomočjo brskalnika v Posredovalnici prostovoljskih del, lahko pa po abecednem redu pregledate članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, kjer lahko postanete prostovoljci.

Lahko se tudi registrirate kot prostovoljci. V tem primeru vas bomo sprotno obveščali o novih prostovoljskih delih in drugih priložnostih na vašem izbranem področju in kraju. Seveda je vaša svobodna odločitev, ali se boste javili na aktualna prostovoljska dela.

Če bi se radi pred tem posvetovali z nami, smo dosegljivi vsak delavnik med 8. in 16. uro, po dogovoru tudi kasneje. Z veseljem vas bomo sprejeli osebno, na sedežu Slovenske filantropije, prek elektronske pošte in mobilnega telefona smo dosegljivi ves čas.

Vsem zainteresiranim priporočamo tudi Uvodno usposabljanje, ki ga organizira Slovenska filantropija. Usposabljanje vam bo prek seznanitve s prostovoljstvom pomagalo pri vaši izbiri.

Še več informacij s področja prostovoljstva lahko prejemate vsakih 14 dni na vaš e-mail, če se naročite na prostovoljske e-novice in nas spremljate na facebooku. Prijava je možna spodaj.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se