Print header

JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PROJEKTOV RAZVOJA IN PROFESIONALIZACIJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ IN PROSTOVOLJSTVA

07.05.2018

Ministrstvo za javno upravo je dne 4. 5. 2018 v Uradnem listu RS, št. 31/2018 objavilo Javni razpis za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije nevladnih organizacij in prostovoljstva.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje projektov, ki bodo prispevali k razvoju in profesionalizaciji nevladnih organizacij in prostovoljstva v Sloveniji. Sofinancirani bodo projekti v katerikoli fazi razvoja ali izvedbe, ki bodo ustrezno identificirali in naslavljali potrebe v okolju z zagotavljanjem učinkovitih in kakovostnih storitev, ki bodo prispevale k zagotavljanju trajnostno naravnanih delovnih mest v nevladnem sektorju. Ministrstvo bo v okviru izbranih projektov subvencioniralo:

SKLOP A:

  • trajnostno naravnana delovna mesta v nevladnih organizacijah;

SKLOP B:

  • trajnostno naravnana delovna mesta za mentorje in koordinatorje prostovoljstva v prostovoljskih organizacijah.

Projekti, ki bodo v okviru javnega razpisa sofinancirani, bodo morali prispevati k doseganju naslednjih ciljev javnega razpisa:

  • Povezan, stabilen, manj razdrobljen ter trajnostno naravnan nevladni sektor,
  • Dobro razvit, učinkovit in inovativen nevladni sektor, ki je sposoben ustrezno identificirati in nasloviti potrebe svojega okolja ter se nanje učinkovito in uspešno odziva,
  • Profesionalizacija nevladnega sektorja za večje prevzemanje javnih storitev,
  • Kreiranje trajnostno naravnanih delovnih mest v nevladnem sektorju,
  • Kakovostno organizirano ter trajnostno naravnano prostovoljstvo,
  • Profesionalizacija nevladnega sektorja za organizirano in kakovostno prostovoljsko delo ter upravljanje s prostovoljci.

Razpisana sredstva: 

SKLOP A

1.600.000 EUR

SKLOP B

400.000 EUR

SKUPAJ

2.000.000 EUR


Rok za oddajo vlog je 18. 6. 2018, najkasneje do 12.00 ure.

Dodatne informacije o javnem razpisu zainteresirani prijavitelji lahko dobijo izključno po elektronski pošti na naslovu: gp.mju(at)gov.si s pripisom: »JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PROJEKTOV RAZVOJA IN PROFESIONALIZACIJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ IN PROSTOVOLJSTVA« (za Urško Kavčič). 

Vprašanja je možno posredovati do 12. 6. 2018, zadnji odgovori bodo objavljeni do 14. 6. 2018. V kolikor bodo vprašanja posredovana po tem datumu, odgovori ne bodo posredovani.

Več informacij in dokumentacija. 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se