Print header

Pet let projekta Izmenjevalnica

23.07.2018 Slovenska filantropija

V petek, 20. julija med 16. in 20. uro je v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana potekala rojstnodnevna, praznična Izmenjevalnica. V petih letih so prostovoljke in prostovoljci, s projektom, ki je nastal zaradi neposrednih potreb ljudi, zbrali že preko 9 ton donacij - hrane in drugih izdelkov za prejemnike pomoči Rdečega križa.

KONCEPT IZMENJEVALNICE
Določena oblačila, ki so bila podarjena Rdečemu križu Ljubljana, ostajajo, saj jih prejemniki pomoči v Humanitarnem centru ne izberejo. Namesto, da bi oblačila predali v predelavo, na Izmenjevalnici vstopijo v krog ponovne uporabe. Na dogodkih oblačila ponudimo najširši javnosti in jih zamenjamo za hrano in izdelke za higieno. Vsak obiskovalec se odloči sam, v skladu s svojimi zmožnostmi, kakšne vrednosti izdelkov bo prinesel na menjavo. Izmenjevalnica tako sočasno omogoča dostopnost oblačil širšemu krogu ljudi in bogati prehranske pakete pomoči Rdečega križa.

PROSTOVOLJCI = SRCE PROJEKTA

Izmenjevalnica je prostovoljski projekt, ki je v tem obdobju prejel tudi časten naziv - Naj prostovoljski projekt leta 2016. Ob 5. rojstnem dnevu se še enkrat zahvaljujejo vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki so v vseh teh letih soustvarjali in razvijali Izmenjevalnico. Hvala! Sočasno pa vabijo vse, ki si želite projekt podpreti v bodoče tudi s kakšno uro svojega časa - interes za prostovoljstvo jim lahko sporočite na izmenjevalnica@rdecikrizljubljana.si, na 040 871 589 ali preko fb strani.

Na dogodku v petek, 20. 7. 2018 so zbrali 125 kg hrane in 22,5 kg izdelkov za higieno, skupaj  147,5 kg donacij za prejemnike pomoči Rdečega križa Ljubljana.

Naslednjič se na Izmenjevalnici vidimo v soboto, 4. 8. 2018 od 10. do 16. ure - potekala bo v centru Ljubljane v parku Zvezda. V primeru slabega vremena pa v Hostlu Tresor na Čopovi ulici.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se