Print header

Javni poziv za predloge najzaslužnejših društvenih delavcev in delavk

19.10.2018

Na spletnih straneh Državnega sveta RS je bil 17. 10. 2018 objavljen Javni poziv za predloge najzaslužnejših društvenih delavcev in delavk – prostovoljcev in prostovoljk za plakete Državnega sveta RS za leto 2018.

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije bo namreč v znak počastitve 5. decembra,  Mednarodnega dneva prostovoljstva, podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam – prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja. Slavnostna podelitev plaket Državnega sveta bo v petek, 7. decembra 2018, ob 11.00 uri, v dvorani Državnega sveta, Ljubljana, Šubičeva 4.

Predlog za podelitev plaket najzaslužnejšim prostovoljcem in prostovoljkam lahko podajo državne svetnice in državni svetniki, interesna skupina Državnega sveta ali organizacija civilne družbe, katere člani in članice delujejo na področju prostovoljnega dela. Zveze društev ali krovne organizacije, organizirane na območju celotne Slovenije, lahko predložijo le en predlog, ki naj bo usklajen v sklopu zveze.

Prosimo vas, da obrazec s predlogom za obravnavo pošljete najkasneje do petka, 9. novembra 2018, po pošti na naslov Državni svet Republike Slovenije, Šubičeva 4, 1000 Ljubljana, s pripisom PLAKETE DRŽAVNEGA SVETA (upošteva se datum poštnega žiga), ali po elektronski pošti na gp@ds-rs.si  (upošteva se datum prejema v elektronski poštni predal).

Obrazec_za_organizacije_2018.docx

Pravilnik_o_priznanjih_in_plaketah_DS.pdf

Javni_poziv_Plakete_DS_2018_P.pdf

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se