Print header

Naj prostovoljcem v Gornji Radgoni podelili priznanja

07.12.2018

Priznanje za Naj prostovoljsko organizacijo v občini Gornja Radgona je prejelo PGD Orehovci. Naziv Naj prostovoljec - nad 30 let v letu 2017 pa je prejel Marjan Ščančar.

V prostorih radgonskega muzeja Špital so na posebni slovesnosti podelili zahvale in priznanja za naj prostovoljce, naj prostovoljske organizacije in naj prostovoljske dogodke v letu 2017.

“Biti prostovoljec pomeni biti. Pomeni biti aktiven, velikodušen, zainteresiran, aktiven in srčen. Biti del skupnosti, ki mu zanjo ni vseeno. Pomeni človeka z notranjim bogatim osebnostnim razvojem, ki zna graditi mrežo prijateljev, nesebično pomagati sočloveku in ceni kvaliteto bivanja, kar prav tako deli z drugim brez materialnega vrednotenja,” je uvodoma dejala voditeljica prireditve, Simona Pirc Katalinič.

Slavnostni govornik, župan Stanislav Rojko, je izrazil zadovoljstvo, da je občina Gornja Radgona že peto leto pridobila laskavi naslov »Prostovoljstvu prijazno mesto«, ki ga podeljuje Slovenska filantropija – Združenje za promocijo prostovoljstva. Skupaj z Brankom Klunom, predsednikom občinske komisije za priznanja, pohvale in nagrade, sta
podelila štiri priznanja, ki so namenjena mnogim osebam, od šolnikov, do gasilcev in starostnikov v domu starejših.

V kategoriji Naj prostovoljci do 30 let starosti v Gornji Radgoni so priznanja prejeli učenci Maša Nikl, Julija Stranjšak, Lana Smrke, Miha Škoda, Qantu Angelina Rovšček Soto, Alenka Senemovič in Tina Pintarič iz Unesco OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova, ki so kot prostovoljci devet let delovali pod mentorstvom učiteljice Evgenije Peternel.


Naj prostovoljec nad 30 let je Marjan Ščančar, ki je v letu 2017 na področju prostovoljstva še posebej odigral aktivno vlogo v PGD Orehovci, kjer je namestnik predsednika. Aktivno je sodeloval pri organizaciji tekmovanja 16 društev iz Gasilske zveze Gornja Radgona za memorial Matevža Haceta ter regijskega gasilskega tekmovanja za Pomurje, kjer je sodelovalo 70 ekip gasilcev s približno 800 udeleženci. Večji del priprav in izvedbe je pripadal Marjanu.

Za podobne dosežke je priznanje za Naj prostovoljsko organizacijo v radgonski občini za leto 2017 prejelo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Orehovci, ki je bilo ustanovljeno leta 1882 in med drugim vsako prvo nedeljo v mesecu pri gasilskem
domu v Orehovcih organizira Bolšji sejem.

Priznanje za Naj prostovoljski dogodek v radgonski občini za leto 2017 je prejel Dom starejših občanov (DSO) Gornja Radgona. Ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni so se stanovalci DSO Gornja Radgona, ki so oboleli za demenco, sprehodili po mestnem parku skupaj s svojci, prostovoljci in zaposlenimi. Pridružili so se jim tudi otroci Vrtca
Manka Golarja. Javnost so želeli opozoriti na to, da je demenca prisotna med nami, ter da jo moramo sprejeti in razumeti. 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se