Print header

Prostovoljstvo v vzgoji in izobraževanju

Prostovoljstvo je odlična priložnost za osebnostni in socialni razvoj otrok in mladostnikov, zato ga mnoge šole, vrtci in dijaški domovi uspešno vključujejo v svoj način dela.

Zakaj prostovoljstvo v vzgoji in izobraževanju?
“Naj si učiteljice še tako prizadevamo za čim bolj kvalitetno delo, ne moremo učencem dati tega, kar jim dajo prostovoljci. In če si še tako prizadevamo devetošolcem dokazati, da so čudoviti odraščajoči ljudje, vredni zaupanja, ljubezni in vsega dobrega, jim ne moremo tega dokazati bolje, kot si sami dokažejo preko prostovoljnega dela.”
Učiteljica Ana Kostanjevec, mentorica prostovoljcev z OŠ Ivana Cankarja Vrhnika

Informacije in svetovanje, kako vzpostaviti in razvijati prostovoljstvo v vzgoji in izobraževanju:
Andreja Hleb, 01 433 40 24, andreja.hleb@filantropija.org.

Foto: arhiv Slovenske filantropije

Delavnica o medkulturnosti, migracijah in prostovoljstvu

delavnica za učence in dijake

Omogočite vašim učencem srečanje z beguncem iz Sirije in voden ter odprt pogovor o medkulturnosti, migracijah in prostovoljstvu.

Handprints multicolor

Delavnica je namenjena učencem in dijakom, ki želijo izvedeti več o migracijah, medkulturnosti ter solidarnosti. Na delavnici predstavljamo  vzroke za migracije in načine uspešne integracije. Skupaj z udeleženci raziskujemo načine, kako lahko sami pomagamo ljudem, ki so prišli iz drugih kultur. Odpremo prostor za vprašanja okoli medijsko izpostavljenih vidikov, ki zbujajo dvome in strah pred begunci. Delavnica je primerna tudi za razrede, kjer se med učenci in učitelji pojavlja z nestrpnost do beguncev.

Trajanje: 2 pedagoški uri

Velikost skupine: do 16 udeležencev

Izvajalca: 2 osebi, ena z izkušnjo begunstva.

Cena delavnice: 96€ + potni stroški iz Maribora

Kontaktna oseba: Urška Živkovič, urska.zivkovic@filantropija.org

Radi bi se vam zahvalili za odlično izvedbo delavnice, ki ste jo imeli na naši šoli. Odzivi učenci so bili zelo pozitivni in želijo si še takšnih vsebin.

OŠ Prevalje

 

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se