Print header

Društvo Duh časa

 • Podpisnica etičnega kodeksa Mladim prijazna organizacija

  Društvo Duh časa, društvo za trajnostni razvoj deluje od januarja 2010. Druženje je spodbudila serija dokumentarnih filmov Zeitgeist, avtorja Petra Josepha in The Venus Project, vizionarsko delo inženirja Jacquea Fresca. Prva pobuda je dala idejo za ime, o drugi pa širimo informacije v našem prostoru in smo promotorji projekta Venus v Sloveniji. Društvo je registrirano v Ljubljani, a člani prihajamo iz vseh koncev Slovenije. Mnogi med nami so zelo aktivni člani družbe in sodelujejo tudi z drugimi organizacijami in pobudami, kar pomembno bogati tudi našo skupnost.

  Naša vizija je aktivno sodelovati pri razvoju trajnostne in sonarave družbe. “Na virih osnovano gospodarstvo” (ang. Resource-based economy) vidimo kot enega ključnih konceptov za prihodnost. Naši osnovni dejavnosti sta informiranje in razvoj konkretnih in sistemskih rešitev v tem duhu.

  Organiziramo dogodke kot so predavanja, predvajanja filmov, festivali, sodelujemo na prireditvah drugih okoljskih in humanitarnih organizacij ipd. Septembra 2012 smo izvedli Zdaj pa dost`!, festival dokumentarnega filma v 28-ih krajih po celi Sloveniji. Temu je sledila serija intervjujev Zdaj pa dost`! objavljenih na istoimenskem Youtube kanalu v času vseslovenskih vstaj pozimi 2012/13. Pridružujemo se mnogim pobudam nevladnih organizacij v našem prostoru (Zeleni razvojni preboj, Plan B …).

  Triglavski urbani vrt in Računalniki za socialno ogrožene sta dejavnosti, s katerimi dokazujemo, da delamo to, v kar verjamemo. S prvo razvijamo akvaponični sistem pridelovanja hrane, z drugo pa po principu ponovne uporabe in socialne enakosti najšibkejše člane naše skupnosti opremljamo z računalniško opremo.

  Naša spletna stran se ves čas razvija in dopolnjuje, danes je že prava zakladnica informacij, idej in rešitev. Vabimo vas, da si jo ogledate! www.duh-casa.si

  Dragi prostovoljci, pri nas je nalezljivo srčno in delovno vzdušje. Dobrodošli!

  Polni naziv: Društvo za trajnostni razvoj Duh časa Naslov: Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana Telefon: 068 154 063 Spletno mesto: http://www.duh-casa.si Kontaktni podatki: Simona Knavs
  068 154 063
  simona.knavs@duh-casa.si
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se