Print header

Kako pripraviti in izpeljati izobraževanje za prostovoljce?

18.06.2010

Prostovoljski programi so med seboj zelo različni, veliko izmed njih zahtevajo posebna znanja, veščine in informacije, katere prostovoljci potrebujejo za nemoteno opravljanje svojega dela. Na Slovenski filantropiji ponujamo prostovoljcem različna usposabljanja, vendar poteka veliko usposabljanj tudi v posameznih organizacijah.

Za vse mentorje prostovoljskega dela, ki ste tudi odgovorni za izobraževanje prostovoljcev v vaši organizaciji, smo pripravili enodnevno izobraževanje, ki vam bo pomagalo pri načrtovanju izobraževanj.

Na usposabljanju se bomo posvetili temam:
• od potrebe po usposabljanju do načrta izobraževanja,
• tehnični in procesni vidiki izobraževanja,
• metode usposabljanja in
• vrednotenje v neformalnem izobraževanju.

Usposabljanje bo potekalo v torek, 29. junija, od 9. do 16. ure v prostorih Slovenske filantropije na Poljanski cesti 12 v Ljubljani. 

Udeležba na usposabljanju je številčno omejena. Prijavijo se lahko osebe, ki izvajajo izobraževanja ali soodgovorni za podporo prostovoljcem v prostovoljski organizaciji. Del prijavnice sta tudi dve motivacijski vprašanji. Na podlagi vaših odgovorov bomo v okviru namena in ciljev usposabljanja prilagodili vsebino vašim potrebam. Če bo prijav preveč, bomo udeležence usposabljanja izbrali glede na odgovore na motivacijski vprašanji. Prednost bodo imeli tudi mentorji, katerih organizacije so člani Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Izpolnjeno prijavnico pošljite na spodnji elektronski naslov ali po pošti na sedež Slovenske filantropije najkasneje do četrtka, 24. junija 2010, dopoldan. O udeležbi na usposabljanje vas bomo obvestili tega dne. Udeleženci boste na usposabljanju prejeli gradivo in potrdilo o udeležbi. Usposabljanje je del aktivnosti Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, zato je za udeležence brezplačno.

Dodatne informacije:
Tjaša Arko (01 430 12 88, 041 654 726), tjasa.arko@filantropija.org.

 

VABILO

PRIJAVNICA

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se