Print header

Občina Razkrižje sprejela prostovoljce

11.12.2014

V Občini Razkrižje so 6. decembra v Domu kulture Razkrižje pripravili sprejem za najaktivnejše prostovoljce v letu 2014. Uvodoma se je župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič s slikovno podprto predstavitvijo na velikem platnu sprehodil skozi leto 2014. V krajšem kulturnem programu je nastopila domača tamburaška skupina Tamburice od Murice.

Na podelitev zahval je bilo povabljenih 118 posameznikov, ki so se še posebej izkazali pri prostovoljskih aktivnostih v občini, med njimi tudi posamezniki, ki živijo izven Razkrižja ter celo posamezniki iz Hrvaške in Avstrije. Za izjemno prostovoljsko delo se je občina zahvalila petim društvom:
-        Turistično narodopisnemu društvu Razkrižje – za izjemno veliko število prostovoljskih delovnih akcij od obnove prazgodovinske naselbine, do čistilnih akcij, obdelav vinograda ter aktivna pomoč drugim društvom;
-        Prostovoljnemu gasilskemu društvu Razkrižje – za izjemno vlogo pri letošnjih poplavah, udeležbi na čistilnih akcijah in za dobro sodelovanje z drugimi društvi;
-        Krajevni organizaciji Rdečega križa Razkrižje – aktivni skozi vse leto na svojem področju,
-        Župnijski Karitas Razkrižje – izjemno aktivni na svojem področju delovanja in za udeležo na različnih delovnih akcijah in
-        Kulturno umetniškemu društvu Razkrižje – za aktivno delovanje na svojem področju, udeležbo na čistilnih akcijah, dobro sodelovanje pri prostovoljskih aktivnostih z drugimi društvi.
Priznanje sta prejela tudi dva podjetnika:  Janez Smolkovič, direktor podjetja Teleing d.o.o. in Mladen Budna, direktor podjetja Elcom; za vloženo izjemno veliko prostovoljskega dela pri ureditvi centra Zavirje in postavitev reflektorjev na nogometnem igrišču. 

Tamburaški skupini Tamburice od Murice se je župan zahvalil za aktivno sodelovanje na skoraj vseh občinskih prireditvah, promocijo kraja, za dobro sodelovanje z drugimi društvi v občini ter za udeležbo na različnih delovnih akcijah.
Rejniška družina Ferlin iz Razkrižja pa je prejela priznanje za izjemno vlogo pri organizaciji tradicionalnega vseslovenskega srečanja rejniških družin Slovenije, promocijo kraja in za aktivno vključevanje na različnih področjih.

Poleg zahvale je vsak prostovoljec prejel vstopnico za obisk koncerta Mance Izmajlove, ki bo imela v decembru koncert na Razkrižju.

V občini še ugotavljajo, da se je zelo povečal delež mladih, ki so postali aktivni prostovoljci. Župan, ki je tudi sam aktiven prostovoljec na različnih področjih, pa s svojim delovanjem lažje spodbudi k prostovoljskemu delovanju tudi druge.

Po uradnem delu je potekalo druženje prostovoljcev ob manjši pogostitvi.

Ob koncu je vse prevzel občutek, da so bili prostovoljci kljub skromni zahvali ponosni in zadovoljni, da smo opazili prispevek vsakega posameznika, ki je storil nekoliko več od povprečja.

 

Občina Razkrižje - podelitev priznanj prostovoljcem

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se