Print header

»Dobrodelnost dobro dene« s 5 tonami sadja in zelenjave

30.12.2014 Zavod Krog

Zavod Krog je v marcu 2014 začel z dobrodelno akcijo "DOBRODELNOST DOBRO DENE" na Tržnici Koper,zbiranjem in razdeljevanjem sadja, zelenjave, osnovnih življenjskih potrebščin, oblačil/obutve, šolskih potrebščin, prostovoljnih denarnih prispevkov ipd. V kratkem času ob pomoči podpornikov in kmetij na koprski tržnici je bilo zbrano in razdeljeno 4.870 ton hrane (povečini sadje in zelenjava). Tudi s pomočjo prostovoljcev smo pomagali 1.318 osebam in 68 socialno ogroženim družinam.

Zbrano smo razdelili našim varovancem in varovancem Rdečega križa Koper, Centra za socialno delo Koper, Centra za socialno delo Izola, Centra za socialno delo

Sadje in zelenjavo so nam v večini podarile sledeče kmetije ter 1.000 občanov in občank: Piran, Društva Zrcalo, Šent, Društva Izhod Nova vas, Stanovanjske skupnosti Val Koper, Karitasa Izola, Dnevnega centra Školjka.

-        Kmetija Kaligarič

-        Kmetija Jerebica

-        Kmetija Vukina Marija

-        Kmetija Križman Marija

-        Kmetija Ivančič Izola

-        Kmetija Jerman Glem

-        Kmetija Ratoša Prade

-        Kmetija Babič Bonini.Ob decembrskih praznikih pa smo na obali razveselili socialno ogrožene otroke, otroke naših podpornikov in prijateljev v prostorih Pine, kjer smo izvedli decembrsko rajanje v duhu otroških iger, petja, slaščic in daril.

Naša dejanja pa sežejo tudi čez slovenske meje, kjer bomo v teh dneh obdarili tudi brezdomne kosovske otroke v barakarskem naselju Kolovica pri Prištini. Za te otroke skrbimo že od leta 2012 v okviru psihosocialne pomoči.

Zahvaljujemo se vsem za podporo, zaupanje in za dolgotrajno sodelovanje, ki je marsikomu narisalo nasmeh na obraz, postrežen zdrav obrok na mizi in dalo občutek, da v kriznem času obstajajo ljudje, ki jim ni vseeno.

 

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se