Print header

DVE BREZPLAČNI DELAVNICI VILJEMA ŠČUKE

14.09.2010

Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA v sodelovanju z Mrežo MaMa vabi na na dve brezplačni delavnici g. Viljema šČUKE, ki bosta v okviru »Cikla izobraževanj za uspešno delo z mladimi«.
 
Delavnica: »IZGOREVANJE DELAVCEV V SLUŽBAH POMOČI«, ki bo v ponedeljek, 4. 10. 2010, od 9:00 do 18:00 v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor, Razlagova ulica 16, 2000 Maribor.
Rok prijave: 27. september 2010
 
S predavanjem o poklicni izgorelosti želimo vsem, ki delajo z mladimi, nuditi priložnost seznanitve z omenjeno problematiko in njenim konstruktivnim reševanjem. Pri delu z mladimi smo uspešni in učinkoviti le toliko, kolikor znamo poskrbeti za zadovoljitev svojih potreb in za zadovoljstvo tako v poklicnem kot tudi v osebnem življenju.
Zdravnik, specialist šolske medicine in psihoterapevt g. Viljem ščuka je borec proti izgorelosti. Raziskuje jo že 30 let in tudi sam se je srečal z njo, ko je kot direktor zdravstvenega doma končal na Kliničnem centru zelo blizu infarkta. Na delavnici bo g. ščuka prisotne seznanil s svojimi ugotovitvami, spoznanji in nasveti, kako preprečiti in se izogniti izgorelosti. Sam je mnenja, da kdor nima pozitivne samopodobe, ne zahteva aplavza, kadar si ga zasluži, in v sebi molče potlači vse tegobe, komunicira na način, ki vodi v izgorevanje. To velja zlasti za Slovence, ki nas izgorelost stane četrtino milijarde evrov letno.
 
Delavnica: »šOLAR NA POTI DO SEBE«, ki bo v ponedeljek, 18. 10. 2010, od 9:00 do 18:00 v prostorih Zveze prijateljev mladine Maribor, Razlagova ulica 16, 2000 Maribor.
Rok prijave: 11. oktober 2010
 
G. Viljem ščuka, zdravnik, specialist šolske medicine in psihoterapevt je v svojem 35-letnem aktivnem delu z mladimi bolniki na Vipavskem, Goriškem in v slovenskem delu Trsta gradil svoj celovit pogled na osebnostni in socialni razvoj mladih ljudi v šolskem okolju, pa tudi izven njega. Po njegovem mnenju se šolar v letih zorenja resnično zanima za lastno življenje in vztrajno išče pot do sebe. Družba oziroma šolski sistem pa še vedno vztraja, naj išče pot do znanja ... Ne zavedamo se, da je za življenjsko in delovno uspešnost znanje premalo. V teh časih postaja bistvenega pomena osebnostna naravnanost. V bodoče bo treba tržiti tudi osebnost, ne le strokovnost. Starši, učitelji in drugi pomembni odrasli naj bi šolarja spodbujali, da razvije svojo osebnost in življenjski slog, ki bo hkrati sovpadal z njegovimi osebnostnimi značilnostmi in zahtevami družbenega okolja. Vse to in še več nam bo g. ščuka predstavil na svoji delavnici za uspešno delo z mladimi, da bomo lahko bolj učinkoviti in uspešni pri svojem delu.
 
Prijave na delavnici zbiramo v MISC INFOPEKA vsak delovnik med 10:00 in 18:00 uro na telefonsko številko: 02/300 68 50 ali na mobilno številko: 041/481 246 ali nam vaše prijave posredujte na e-naslov: infopeka@infopeka.org

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se