Print header

Regionalna konferenca predstavnikov društev starejših iz držav Zahodnega Balkana

03.03.2011

Slovenska filantropija bo med 10. in 12. marcem na Bledu pripravila regionalno srečanje predstavnikov društev starejših in zagovornikov pravic starejših iz držav Zahodnega Balkana - Albanije, BiH, Hrvaške in Srbije. Pridružila se jim bo tudi slovenska skupina zagovornic in zagovornikov pravic starejših v državah v razvoju, ki deluje v okviru globalne kampanje za promocijo pravic starejših »Starost zahteva akcijo«.

Konference se bodo udeležili predstavniki društev in skupin starejših, katerih skupno načelo je neposredno vključevanje starejših v zagovorništvo in osveščanje o njihovih pravicah po principih samopomoči in delovanja »starejši za starejše«.

Cilj regijskega srečanja je v prvi vrsti izmenjava znanj, izkušenj in v praksi preverjenih dobrih praks na področju vključevanja starejših, kakor tudi vzpostavljanje novih partnerstev in skupnih aktivnosti na regionalni ravni.

Konferenca bo izvedena v okviru operativnega programa IPA, predpristopnega programa za sodelovanje z državami, ki še niso članice EU.
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se