Print header

Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor

23.04.2012

V soboto 21.4.2012 smo organizirali »Dan za spremembe« v Društvu gluhih in naglušnih Podravja Maribor v sodelovanju z Slovensko filantropijo kot nosilko te vseslovenske akcije. Akcije so se udeležili člani našega društva, člani društva diabetikov Maribor, ki smo se zbrali na Trubarjevi 15 v Mariboru. Prisotnih je bilo cca. 50 obiskovalcev in članov iz obeh društev, prostovoljcev ter kar nekaj zunanjih obiskovalcev občanov Mestne občine Maribor.

Nekoliko kislo vreme nas ni odvrnilo naše namere, da opozorimo in naše okolje spodbudimo sodelovanje različnih generacij in druženjem skupaj premagamo osamljenost, sploh med starejšimi invalidi ter prostovoljno sodelujemo pri izvajanju in organizaciji športnih aktivnosti s katerimi smo jim popestrili njihov dan.

Izvedli smo preventivno merjenje sladkorja v krvi in krvnega pritiska. Ga. Mojca Golobinek iz podjetja Maromi-trgovina Bio-zdravo. Predstavila je pomen preventivnih merjenj nivoja krvnega sladkorja in negativni vpliv povišanega sladkorja na naše zdravje oz. počutje. Ker je bil večinoma naš sladkor OK, smo se brez skrbi odpravili na naše položaje.

Po programu smo izvedli športno dopoldne s tekmovanji v ruskem kegljanju, pikadu in šahu. Udeležencem smo izrekli zahvalo za njihovo sodelovanje, najboljšim športnikom pa izročili priznanja. Prav veseli in zadovoljni smo bili, da smo lahko naše dejavnosti v društvu kakor tudi tehnične pripomočke in njihov namen pokazali tudi širši javnosti. Na dogodek so prišli tudi iz RTV Slovenija – TV Maribor, ki so posneli dogajanje v društvu ob »Dnevu za spremembe«.

Za uspešno izvedbo druženja se zahvaljujemo vsem članom, prostovoljcem in drugim obiskovalcem.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se