Print header

Več kot 10600 prostovoljskih ur namenjenih medgeneracijskemu sodelovanju

23.08.2012


Če si starejši in mlajši med seboj pomagamo, zmoremo več in ustvarjamo boljšo družbo, je ob ustanovitvi projekta Sadeži družbe zapisal dr. Janez Drnovšek.Projekt poteka že 6 let in v šolskem letu 2011/2012 sodelovalo preko 60 različnih šol in organizacij. Ob koncu šolskega leta nam je podatke poslalo 22 organizacij, v okviru katerih je delovalo 348 prostovoljcev, ki so opravili preko 10600 ur dela.

Aktivnosti

Prostovoljci so obiskovali osamljene starejše na domu, kjer so jim prebirali knjige in pomagali pri manjših hišnih opravilih. Obiskovali so starejše v domovih upokojencev, pripravljali medgeneracijske prireditve, se igrali družabne igre in polepšali dneve osamljenim starejšim.

Mnenja

Ob projektu, so udeleženci zapisali: Vsak dan je lahko lep, le če vidiš svet okoli sebe, če si znamo odtrgati čas za druge, za tiste, ki nas potrebujejo. Mentorji prostovoljcev poudarjajo, da projekt prispeva k dvigu vrednot kot so medsebojno spoštovanje, sodelovanje, prijateljstvo in medsebojna pomoč.

Naprej

Novo šolsko leto pa je priložnost za nove izzive. Vse šole in organizacije, ki izvajajo projekt medgeneracijskega sodelovanja vabimo, da se projektu priključijo tudi v letošnjem šolskem letu. Več informacij o projektu in prijavnica so na voljo
http://www.prostovoljstvo.org/aktivnosti/sadezi-druzbe

Kontaktna oseba za projekt je Tjaša Arko

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se