Print header

Razvoj globalne pobude za mednarodno prostovoljstvo

19.09.2012

Evropska komisija je danes predstavila načrte za razvoj globalne pobude za mednarodno prostovoljstvo, ki bo v obdobju 2014–2020 približno 10.000 ljudem omogočila, da kot prostovoljci sodelujejo v humanitarnih dejavnostih po vsem svetu.

Komisija v okviru pobude "EU Aid Volunteers" predlaga vzpostavitev evropskih standardov za upravljanje prostovoljcev v projektih humanitarne pomoči in programa usposabljanja, ki bo prostovoljce pripravil za delo na terenu. V programu, ki se bo izvajal v tesnem sodelovanju s partnerskimi humanitarnimi organizacijami, bodo lahko sodelovali vsi zainteresirani državljani EU in rezidenti EU za daljši čas, starejši od 18 let.

Evropska prostovoljska enota za humanitarno pomoč, ki je ena izmed novosti Lizbonske pogodbe, uživa visoko podporo državljanov (88%). Priprava pobude se je začela v letu 2011 s širokim posvetovanjem, temu je sledila testna faza, v okviru katere je bilo na teren poslanih 20 prostovoljcev. Izkušnje testnega obdobja bo Evropska komisija uporabila pri zagonu pobude januarja 2014. Predlagani proračun pobude znaša 239,1 milijona evrov, kar zajema izdatke za celovito usposabljanje prostovoljcev, njihovo napotitev, gradnjo zmogljivosti v prizadetih skupnostih in podporne dejavnosti.


Več informacij 

Dodatne informacije pa lahko najdete na spletni strani:
http://www.acceptance.ec.europa.eu/echo/euaidvolunteers/index_en.htm 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se