Print header

Aktivni prostovoljci v kamniku

27.11.2012

V Kamniku tudi v mesecu novembru in decembru potekajo številne aktivnosti, s katerimi prostovoljci gradijo bolj solidarno in prijazno mesto.

1.) vsak petek (od 9. do 11.ure) v Svetovalni pisarni za starejše likovna delavnica starejših, pod vodstvom prostovoljke Zavoda Oreli, likovnice Nine Koželj.

2.) 27. 11. 2012 ob 17. uri v Svetovalni pisarni za starejše predavanje prostovoljke Milene  Osolnik: Zdrava prehrana za starejše.

3.) 28. 11. 2012 ob 14.30 v OŠ Stranje - medgeneracijska prostovoljska delavnica - izdelava daril in novoletnih voščilnic; potrebovali jih bomo, ko bomo v decembru obiskovali starejše po njihovih domovih.

4.) 5. december med 15. in 16. uro - mednarodni dan prostovoljstva - prvo srečanje prostovoljcev, osnovnošolcev iz OŠ Stranje in mladih s PP, ki se šolajo v CIRIUS Kamnik.

5.) 7. december 2012 od 18.h do 19.30 - prostovoljska medgeneracijska delavnica; vodijo srednješolci, v Svetovalni pisarni - novoletne voščilnice

6.) od 26. novembra do 2. decembra poteka tudi vseslovenski teden Karitas, ki ga obeležujejo tudi lokalne župnijske Karitas na več načinov:
na primer:   s prodajo adventinih venčkov, ki jih naredijo sami in potem na ta način pridobljena sredstva podarijo ubogim,
z organizacijo delavnic, kjer ravno tako pripravijo darila za tiste, ki jih potem v adventenem času obiščejo,
z organiziranim zbiranjem oblačil, hrane ali drugih dobrin, ki jih podarijo tistim, ki si jih ne morejo sami kupiti,
z organiziranjem srečanj za starejše ljudi ...

7.) 19. dec 2012 - praznovanje enoletnega delovanja Svetovalne pisarne za starejše - deluje na osnovi prostovoljskega dela;

8.) ves čas delujejo tudi spletne strani Zavoda Oreli in občine Kamnik, kjer lahko naročite prostovoljca na dom: www.kamnik.starejsi.si in potem klik na pomoč na domu ali pa kar direktno: http://prostovoljec.kamnik-starejsi.si/

Martina Ozimek, mentorica prostovoljcev, Zavod Oreli

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se