Print header

Društvo UP Jesenice obdarilo otroke na Kosovu

11.02.2013

Društvo UP, ki si prizadeva za sistematično vključevanje človekovih pravic kot ključnega načela razvojnega sodelovanja ter teži k strukturnim spremembam, ki vodijo v pravičnejši in bolj uravnotežen globalen razvoj, je v okviru projekta Obdari otroka za en dan, obdarilo otroke na Kosovu.
V svojem delu s Kosovom se osredotočajo na pomen otrokovih pravic za večjo učinkovitost razvojnega sodelovanja ter raziskujejo spremembe, ki jih pravice naredijo v življenju izključenih otrok. 
Prav tako raziskujejo vlogo človekovih pravic oziroma pristopa z vidika človekovih pravic v ključnih razvojnih vprašanjih, kot so nacionalna, regionalna in globalna razvojna politika, okolje, trgovinska politika, migracijska politika, zmanjševanje revščine in informacijska družba.

Letos so v sodelovanju s Slovensko vojsko, ki je brezplačno transportirala vsa darila na Kosovo in prostovoljko Savino Goličnik, ki je idejni vodja projekta, obdarili 100 kosovskih otrok brez enega ali obeh staršev in žrtev nasilja iz Prištine in Podujeva v sodelovanju z Centrom za zaščito otrok in žensk iz Prištine.  

Društvo UP je na Kosovu prisotno že od leta 2007. 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim