Print header

Velike možnosti za povezovanje

22.02.2013

Slovenska filantropija je 19. in 20. februarja 2013 na drugem regijskem obisku, ki je potekalo v Kranju, svoje znanje in izkušnje s področja razvoja, širjenja in promocije prostovoljstva delila z nekaj več kot desetimi udeleženci. Med skupnimi zaključki tudi želje po podobnih srečanjih in nadaljnjem sodelovanju.

Nespremenjena je ugotovitev, da je največji problem, s katerim se soočajo tudi prostovoljske organizacije na Gorenjskem, v težavah s financiranjem. Financiranje društev upada, zato je pomoč prostovoljcev na vseh področjih, tako za delovanje društev kot za pomoč uporabnikom, še toliko bolj potrebna. Čeprav so prostovoljci zelo aktivni, so potrebe še vedno velike in društva nove prostovoljce z veseljem sprejmejo.

Namen takšnih srečanj je prav tako v tem, da se zagotovi čim boljše (so)delovanje na terenu kot tudi med lokalnimi organizacijami. Prisotne organizacije so  jasno izrazile, da je regijsko povezovanje preslabo, zato so možnosti za korak naprej na tem področju velike in regionalno središče GROZD lahko pri tem odigra pomembno vlogo.

Udeleženci so zelo aktivno sodelovali in tako na mestu dobili odgovore na vsa vprašanja, ki so se jim porodila. Sami so izrazili, da so v dveh dneh veliko pridobili in bi takšna srečanja z veseljem še kdaj ponovili. Tako predavanja kot medsebojne izmenjave mnenj pa so dodatno spodbudile udeležence, da svoje delo bolje cenijo.

Predstavniki Slovenske filantropije so se srečali s predstavniki Mestne občine Kranj in se pogovarjali o možnosti vzpostavitve medgeneracijskega skupnostnega centra Hiše Sadeži družbe v Kranju. Občino so spodbudili, da prav tako podpre Dan za spremembe, v okviru katerega bodo potekale akcije v Kranju, k čemur so se že zavezala nekatera lokalna društva.

Organizacije so se povezale danes za jutri in izrazile potrebe po takšnih srečanjih tudi vnaprej.

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se