Print header

Usposabljanja za prostovoljke in prostovoljce

UVODNA USPOSABLJANJA ZA PROSTOVOLJCE

Uvodna usposabljanja so namenjena posameznikom, ki se na prostovoljsko delo šele pripravljajo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci, vendar se še niso udeležili organiziranega izobraževanja. Pri Uvodnem usposabljanju ne gre toliko za pridobitev specifičnih znanj na različnih področjih dela, temveč za obravnavo splošnih tem. 

Poglobimo se v motivacijo, odnos med prostovoljcem in uporabnikom, pravice in odgovornosti, načine komuniciranja in etična načela. Usposabljanje prostovoljca opozori na morebitne neprijetnosti, ki bi se lahko zgodile ob izvajanju prostovoljskega dela, in usmerja njegovo ravnanje.

Udeleženci so lahko učenci višjih razredov osnovne šole, srednješolci, študenti in tudi vsi ostali, ki jih prostovoljsko delo zanima. Zgornje starostne meje za udeležence usposabljanj ni.

TEMATSKA USPOSABLJANJA ZA PROSTOVOLJCE

Namen tematskih usposabljanj je izobraziti in opolnomočiti prostovoljce iz različnih organizacij, ki se srečujejo s pomanjkanjem znanj in izkušenj pri svojem delu. Različne potrebe različnih skupin prostovoljcev bomo zadovoljevali z naslednjimi izobraževanji:

- medgeneracijsko prostovoljstvo
- vodenje skupine in skupinska dinamika
- prostovoljsko delo pri opolnomočenju posameznikov
- komunikacija z uporabnikom

Aktualna usposabljanja se lahko ogledate tukaj.

Kontaktna oseba: Jaka Matičič, (01) 433 40 24

Prijave in informacije: usposabljanja@filantropija.org

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se