Print header

Poklicni profil mentorja

Slovenska filantropija je v projektu Slovenska mreža prostovoljskih organizacij pripravila podlage za vrednotenje dela mentorjev, koordinatorjev oz. organizatorjev prostovoljstva in osnove za izdelavo opisov njihovih delovnih nalog. Naš namen je prispevati doslej manjkajoči del k uresničevanju Zakona o prostovoljstvu in Strategije razvoja nevladnih organizacij in prostovoljstva. »Spodbujanje mentorstva prostovoljcev na vseh področjih« je namreč ukrep, s katerim Vlada RS v obdobju 2018—2023 sledi strateškemu cilju »spodbujati solidarnost in kakovostno prostovoljstvo ter razvoj različnih oblik prostovoljstva na lokalni in nacionalni ravni«.

Podlage za vrednotenje dela mentorjev, koordinatorjev oz. organizatorjev prostovoljstva glede na različne dejavnike so podrobno predstavljene v dokumentu z naslovom »Predlog za vrednotenje in upoštevanje dela mentorjev/koordinatorjev/organizatorjev prostovoljstva v prostovoljskih organizacijah in organizacijah s prostovoljskim programom«.

Poklicni profil mentorja oz. koordinatorja, organizatorja ali vodje prostovoljcev je skupaj z osnovami za izdelavo opisov njihovih delovnih nalog ter izhodišči za vključevanje mentorstva v razpise predstavljen v gradivu z naslovom »Pot do poklicnega profila mentorja/koordinatorja/organizatorja prostovoljcev«.

Oba dokumenta sta namenjena tako organizacijam v prostovoljskem sektorju kot financerjem, saj lahko prostovoljstvo le z novimi finančnimi spodbudami zagotovi kakovostno organiziranost in prispeva h kreiranju novih programov v podporo ranljivim članom skupnosti.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim