Print header

Dan za spremembe

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom, da ljudi spomnimo na pomembno vrednoto, solidarnost, ki zaradi hitrega načina življenja vedno bolj izginja iz našega vsakdanjika. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi skušamo prebivalce Slovenije nagovoriti, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se o prostovoljstvu ne le pogovarjamo, ampak se lotevamo konkretnih dejanj.

Prvi Dan za spremembe smo organizirali 24. marca 2010. Na ta dan so v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki smo jih pripravili v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim je lahko vsak, ki je želel v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

Lanska akcija izmenjave je bila namenjena izmenjavi predmetov z namenom zbiranja sredstev za šolske sklade. Povabilu Slovenske filantropije so se odzvala številna društva, šole, občine in posamezniki, ki so v skoraj 50 krajih po Sloveniji organizirale 80 akcij izmenjave predmetov. Veseli nas, da so se številne organizacije povezale med seboj in stkale vezi, ki se bodo zagotovo pletle tudi v prihodnje. Pri organizaciji in izvedbi akcij po celi Sloveniji je sodelovalo okoli 4000 dobro razpoloženih prostovoljcev vseh generacij.

Letošnji, že 5. Dan za spremembe, ki je potekal v soboto, 5. aprila, je za nami. Po vsej Sloveniji so se organizirale skupnostne akcije, ki jih posamezni kraji najbolj potrebujejo.
Na ta dan smo pomagali določenemu posamezniku, ki je v stiski ali pa organizirali akcijo na javnih skupnostnih prostorih
Letošnje sodelovanje organizacij, občin, lokalnih oblasti, javnih zavodov in podjetij je bilo še bolj intenzivno, kot doslej! Najlepša hvala vsem, ki ste sodelovali!

Več informacij o letošnjem Dnevu za spremembe na voljo tukaj

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.