Print header

Dan za spremembe

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom, da ljudi spomnimo na pomembno vrednoto, solidarnost, ki zaradi hitrega načina življenja vedno bolj izginja iz našega vsakdanjika. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi skušamo prebivalce Slovenije nagovoriti, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se o prostovoljstvu ne le pogovarjamo, ampak se lotevamo konkretnih dejanj.

Prvi Dan za spremembe smo organizirali 24. marca 2010. Na ta dan so v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki smo jih pripravili v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim je lahko vsak, ki je želel v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

Lanska akcija izmenjave je bila namenjena izmenjavi predmetov z namenom zbiranja sredstev za šolske sklade. Povabilu Slovenske filantropije so se odzvala številna društva, šole, občine in posamezniki, ki so v skoraj 50 krajih po Sloveniji organizirale 80 akcij izmenjave predmetov. Veseli nas, da so se številne organizacije povezale med seboj in stkale vezi, ki se bodo zagotovo pletle tudi v prihodnje. Pri organizaciji in izvedbi akcij po celi Sloveniji je sodelovalo okoli 4000 dobro razpoloženih prostovoljcev vseh generacij.

Večji del letošnjega, že 5. Dneva za spremembe, ki bo potekal v soboto, 5. aprila, je za nami. Oo vsej Sloveniji so se organizirale skupnostne akcije, ki jih posamezni kraji najbolj potrebujejo.
Na ta dan smo pomagali določenemu posamezniku, ki je v stiski ali pa organizirali akcijo na javnih skupnostnih prostorih. Ker je bilo vreme v soboto, 5. aprila slabo, so nekatere akcije prestavljene na drug termin.
Letošnje sodelovanje organizacij, občin, lokalnih oblasti, javnih zavodov in podjetij je bilo še bolj intenzivno, kot doslej! 

Več informacij o letošnjem Dnevu za spremembe na voljo tukaj

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.