Print header

Dan za spremembe

DAN ZA SPREMEMBE - DAN ZA SPOŠTOVANJE

2. april 2016

Letošnji Dan za spremembe bo namenjen spodbujanju dobrih medsebojnih odnosov, spoštljive komunikacije in drobnih dejanj prijaznosti. Med nami je namreč vse več sovražnega govora, nestrpnosti, enostranskih pogledov in predsodkov, ki ustvarjajo ozračje napetosti in izključevanja. Zato je pred nami dan za spoštovanje. Bodite z nami.

Kmalu več. 

Utrip in utrinke z akcij
na www.facebook.com/prostovoljstvo.org

“Hvala Filantropiji, da lahko tisto, kar rada delam z vsem svojim bitjem, delam z vašo  podporo na vseslovenskem nivoju. Kadar sočasno potekajo akcije ljudi, ki isto mislijo, se vzpostavi ena posebna povezava. Lepo je biti delček te »verižice« in prispevati za dvig kakovosti bivanja vseh državljanov,” nam je po akciji sporočila Marina Herman, ki je organizirala akcijo na OŠ Duplek. Ob tem dodaja: “Osnovne in srednje šole bi morale vnesti  Dan za spremembe ali prostovoljstvo kot obvezni del učnega načrta. O vrednotah v šoli veliko govorimo, jih pa žal ne udejanjimo. Takšne akcije so priložnost, da se zapisane vrednote realizirajo in se učenci lahko učijo iz življenja.”

Dan za spremembe je v letu 2015 povezal 8.094 prostovoljcev, ki so v svoje akcije vključili 4554 obiskovalcev ali uporabnikov. (podatek 3.4.2015, se še dopolnjuje).

                                               Podpornik projekta: 


 

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov: