Print header

Dan za spremembe

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k spreminjanju potreb določene skupnosti. Slovenska filantropija spodbuja aktivno participacijo pri projektih ter razvijanje medsebojnega sodelovanja. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi skušamo prebivalce Slovenije nagovoriti, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se o prostovoljstvu ne le pogovarjamo, ampak se lotevamo konkretnih dejanj.

Prvi Dan za spremembe smo organizirali 24. marca 2010. Na ta dan so v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki smo jih pripravili v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim je lahko vsak, ki je želel v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

Lanske akcije so širile spoštovanje. Na ta dan je več kot 14.500 prostovoljcev in sodelujočih pomagalo posamezniku, ki se je znašel v stiski, reševali so določen skupnostni problem ali pa poskrbeli za prijetnejšo okolico, iz katere izhajajo. V več kot 40 krajih po vsej državi smo skupaj s skoraj 400 organizacij pripravili 125 skupnostnih akcij.

p1p2p3p4

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov: