Print header

Dan za spremembe

Utrip in utrinke z akcij spremljajte na www.facebook.com/prostovoljstvo.org

Menite, da naša družba ni namenjena v pravo smer? Se vam zdi, da se vedno bolj poudarja individualizem in sebičnost, medtem ko je solidarnosti vedno manj? Bi radi kaj spremenili, pa ne veste kako? Za vas imamo pravo rešitev – DAN ZA SPREMEMBE!

Oglejte si prijavljene akcije na spodnjem zemljevidu. S klikom na rumeno piko se vam prikažejo podrobnosti posamezne akcije.

Ogled večjega zemljevida v novem oknu (klik)

***

V koledarček si zabeležite datum 28. marec 2015. Vse, kar morate storiti, je, da pridobite nekaj podpornikov. Povežite se z lokalnimi organizacijami, šolo in občino. Ne pozabite povabiti niti podjetij. Prepričani smo, da boste hitro povezali ekipo prostovoljcev, ki bo za spremembe. 

Poglejte okoli sebe in hitro boste našli stvari, ki bi jih želeli spremeniti, ljudi, ki bi jim radi pomagali, naravo, ki bi lahko spet zadihala.

Povabilo organizacijam           Povabilo šolam               Povabilo občinam


Za navdih so vam lahko tudi uspešne akcije iz preteklih let:

-        Akcije urejanja prostora: čistilne akcije, urejanje otroških igrišč, urejanje doma ali vrta starejše/osamljene osebe;
-        Zbiralne akcije z dražbami:  zbiranje točno določenih stvari, s katerimi prek dražbe zberemo sredstva za določeno organizacijo/družino;
-        Medgeneracijske akcije: čajanke z nastopi več generacij, športne in družabne igre;
-        Akcije prijateljstva: izlet z osamljeno starejšo osebo ali otrokom iz socialno ogrožene družine, druženje (in sprehod) s skupino starejših občanov ali skupino varovancev iz socialno varstvenega zavoda, telefonski pogovor z osamljeno osebo;
-        Akcije širjenja prostovoljstva: grafitiranje, yarnbombing (označevanje ali okraševanje objektov na javnih površinah z ustvarjalnimi tekstilnimi in drugimi stvaritvami) ipd.; širjenje idej in poziv na prostovoljske akcije, ki prinašajo pozitivne spremembe, preko družabnih omrežij.

Z Dnevom za spremembe želimo ljudi spomniti na pomembno vrednoto, solidarnost, ki zaradi hitrega načina življenja vedno bolj izginja iz našega vsakdanjika. Tako bomo skušali prebivalce Slovenije nagovoriti, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Morda koga od njih navdušimo, da bo prostovoljsko delo opravljal še naprej.

Izpolnite e-prijavnico na povezavi www.filantropija.org/prijave/dan-za-spremembe-2015.Za pomoč pri pripravi in izvedbi akcij vam je na voljo priročnik

Lahko pa izpolnite tudi klasično prijavnico.

Posamezniki, ki bi želeli sodelovati, pa še ne veste, kako, se lahko prijavite tukaj, mi pa vas bomo obveščali o prijavljenih akcijah. Prepričani smo, da boste našli nekaj zase.

                                               Podpornik projekta: 

***

Prvi Dan za spremembe smo organizirali 24. marca 2010. Na ta dan so v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki smo jih pripravili v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim je lahko vsak, ki je želel v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

Lanski, 5. Dan za spremembe, je potekal 5. aprila, po vsej Sloveniji pa so se organizirale skupnostne akcije, ki jih posamezni kraji najbolj potrebujejo. 

Več informacij o 5. Dnevu za spremembe na voljo tukaj

 

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.