Print header

Dan za spremembe

POVEZUJEMO SKUPNOST
7. april, 2018

Velika vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe posamezne skupnosti. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjamo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci. Akcijam se lahko pridruži vsak, ki želi v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

S številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, smo že spreminjali zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi smo namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, premagovali osamljenost in širili spoštovanje.

Lanske akcije, ki so spodbujale in širile sodelovanje, so potekale v 72 krajih. Povezale so številne akterje, saj so bili med organizatorji šole, društva, občine, javni zavodi in posamezniki, sodelovala pa so tudi podjetja. Izvedenih je bilo 134 akcij, v okviru nekaterih se je povezalo tudi več kot 27 organizacij. Po vsej državi je bilo na ta dan aktivnih več kot 470 organizacij in več kot 12.300 prostovoljcev.

V okviru že 9. Dneva za spremembe se bodo po vsej Sloveniji organizirale akcije, ki bodo spodbujale povezovanje v skupnosti.

 

Poglejte okoli sebe in takoj boste našli stvari, ki bi jih želeli spremeniti, ljudi, ki bi jim radi pomagali, naravo, ki bi lahko spet zadihala. Povežite se z drugimi organizacijami, šolami, sodelujte s podjetji in občinami ter posamezniki v vašem kraju. Skupaj zasnujte konkretno akcijo, ki bo kar najbolje izboljšala stanje. Zavedamo se, da ste prav vi tisti, ki najbolje poznate razmere in težave v vaši okolici in prepričani smo, da veste, kaj vaš kraj najbolj potrebuje.

Priloge:   
- priročnik za organizacije
- priročnik za šole,
- priročnik za občine,
- osnutki dopisov za podpornike in medije. 

Akcijo prijavite preko spletnega obrazca, najkasneje do 19. marca 2018.

Na spletni povezavi www.filantropija.org/akcije-dan-za-spremembe preverite, kje potekajo akcije v vaši regiji, kaj se bo dogajalo, kdo vse sodeluje in poiščite kontakte organizatorjev. Pridružite se!

V primeru vprašanj pišite na danzaspremembe@filantropija.org ali pokličite na 051 654 726.

Glavna pokrovitelja: 

      

Medijski podporniki:

        

     

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se