PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Pomoč prostovoljcev v bolnišnicah in drugih zdravstvenih zavodih

Pomoč prostovoljcev v bolnišnicah in drugih zdravstvenih zavodih

12.11.2020 Slovenska filantropija

 

Epidemija COVID-19 in z njo povezani ukrepi za zajezitev okužb so močno vplivali na delo bolnišnic in drugih zdravstvenih zavodovo. Za lažji potek dela in nemoteno obravnavo pacientov vabimo prostovoljce, ki ste pripravljeni ponuditi laično pomoč.

 

ZA JAVNE ZDRAVSTVENE ZAVODE:

Sistem vključevanja prostovoljcev mora temeljiti na osnovnih predpostavkah:
– zaščiti pacientov, prostovoljcev in bolnikov pred možnostjo širjenja okužbe;
– ohranjanju kvalitete oskrbe bolnikov in zadovoljevanju minimalnih standardov;
– prostovoljci nudijo laično pomoč v času kadrovske stiske (zaradi bolniških odsotnosti zaposlenih oziroma doker zavod ne zaposli dodatnega kadra), ne gre za dolgoročno rešitev.

 

Slovenska filantropija zavodom pomaga pri vzpostavitvi lastnega prostovoljskega programa ali pa prevzame celotno koordinacijo. Podrobnosti so opisane v dokumentu Sistem vključevanja prostovoljcev v bolnišnice in druge zdravstvene zavode. V primeru, da koordinacijo prostovoljcev prevzame Slovenska filantropija, bomo z zavodom podpisali dogovor o sodelovanju.

 

Javni zdravstveni zavodi, v katerih potrebujejo prostovoljce (seznam je posodobljen 12. 11. 2020):
– Psihiatrična klinika Ljubljana

 

Prostovoljci boste pomembno dopolnili delo zaposlenih. Potrebe po pomoči so odvisne od posameznega zavoda in vključujejo:
– pomoč na vstopnih točkah: merjenje temperature, zbiranje vprašalnikov

 

Pred pričetkom dela je potrebno opraviti uvodno izobraževanje za prostovoljce v elektronski obliki. Prijavite se na naslednji povezavi. Vsi prostovoljci boste pred pričetkom dela sklenili dogovor o prostovoljskem delu (v nekaterih primerih s Slovensko filantropijo, v drugih pa neposredno z javnim zdravstvenim zavodom).

 

Zaradi skrbi za zdravje vseh vključenih k prostovoljski pomoči vabimo ljudi, stare do 55 let, ki so zdravi. Prednost bodo imeli prostovoljci, ki se lahko zavežejo k sodelovanju za dlje časa. Od prostovoljcev pričakujemo resno upoštevanje vseh priporočil in ukrepov, povezanih s pandemijo COVID-19.

 

Prostovoljsko delo bo potekalo organizirano, zagotovljeni bosta podpora in povračilo potnih stroškov.

 

Če ste pripravljeni pomagati, se prijavite na: katarina.rotar@filantropija.org.

 

KAJ SLEDI PO PRIJAVI: Po prijavi vas bo kontaktiral strokovni sodelavec/ka Slovenske filantropije z nadaljnjimi navodili.

 

KONTAKTNA OSEBA za prostovoljce: Katarina Rotar, 070 130 881, katarina.rotar@filantropija.org



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki