PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Podelitev državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva

Podelitev državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva

19.05.2021 Slovenska filantropija

 

Najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja za leto 2020 je prejela Rožca Šonc, dolgoletna vodja programa Starejši za starejše, v katerega je bilo do sedaj vključenih skoraj 200 tisoč starejših.

 

 

Priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo pa so prejeli Cveta Jazbec, Terezija Vidovič, Terezija Vivod, Mateja Kos in Marjeta Čič. 

 

Predsednik Pahor je čestital letošnjim nagrajenkam in ocenil, da je v Sloveniji zelo veliko dobrote, ki se odraža v srčnosti in prostovoljstvu. Dejal je, da je prav izkoristiti priložnosti, kot je današnja, da se prostovoljkam in prostovoljcem izreče priznanje in zahvalo za njihovo skrbnost in dobroto. Nagovor je sklenil z mislijo, da prostovoljstva ne moreš ukazati, lahko pa ga spodbudiš.

 

Prostovoljka Rožca Šonc, ki je prejela najvišje državno priznanje na današnji slovesnosti, je v zahvalnem nagovoru dejala, da so prostovoljci ljudje, ki jim je skrb za sočloveka poslanstvo. Poudarila je, da jim ni težko deliti svojega znanja, časa in srca pomoči potrebnim, ter se zahvalila vsem, ki so prepoznali vrednote prostovoljstva, kot družbeno vez, ki povezuje ljudi in pomaga tam, kjer je pomoč potrebna.

 

Podelitev priznanj si je možno ogledati na spletni strani predsednika Republike Slovenije.

 

Podrobnosti o prejemnikih nagrad in obrazložitve.Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki