PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Predsednica podelila državno nagrado in priznanja na področju prostovoljstva

Podeljena državna nagrada in priznanja na področju prostovoljstva za leto 2023

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je v sredo podelila državno nagrado in priznanja za izjemne dosežke na področju prostovoljstva za leto 2023.


Najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja za leto 2023 je prejela Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) za humanitarni in prostovoljski program "Starejši za starejše".  

 

Priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo pa so prejeli Matej BizjakAlojzij KlančišarNika KržišnikSafet ZjakićAnja Žitnik in Zavod Risa.

 

Gre za najvišji državni priznanji za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja, ki jih prostovoljkam, prostovoljcem oziroma prostovoljskim organizacijam vsako leto podeljuje Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva.

 

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je nagrajencem čestitala in v svojem nagovoru poudarila iskrenost in empatijo do sočloveka: "Prostovoljstvo je srce naše skupnosti, ki neutrudno bije za dobrobit drugih, brez pričakovanja povračila. Ko darujemo svoj čas in energijo za drugega, tkemo nevidne niti, ki povezujejo in krepijo našo družbo ter dokazujejo, da moč človečnosti in empatije lahko spremeni življenje sočloveku, s tem pa na bolje spreminja tudi svet." Ob tem je poudarila srčnost, skrb za sočloveka ter medgeneracijsko povezovanje, ki so danes neprecenljivi. Prostovoljke in prostovoljci pa so tisti, ki skozi skupno delo širijo medsebojno razumevanje, zaupanje in spoštovanje, s tem pa sooblikujejo bolj povezano in vključujočo družbo.

 

Več o slovesnosti in podelitvi priznanj je objavljeno na spletni strani Urada predsednice Republike Slovenije.Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki