PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Znani so prejemniki državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva za leto 2021

Najvišje državno priznanje za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja za leto 2021 je prejel dolgoletni gorski reševalec Tonček Smolej. Priznanja Republike Slovenije za prostovoljstvo pa so prejeli Kulturno turistično društvo Baška dediščina, Društvo center za pomoč mladim, Ivica Čretnik, Anton Progar, Veronika Žižek in Slobodan Filipović. Slavnostnega sprejema, na katerem je predsednik države Borut Pahor najbolj zaslužnim prostovoljcem in prostovoljkam izročil državno nagrado in priznanja, se je udeležil tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik.

skupinska fotografija
 

Gre za najvišji državni priznanji za izjemne dosežke na področju prostovoljstva, njegove promocije in razvoja, ki jih prostovoljkam, prostovoljcem oziroma prostovoljskim organizacijam vsako leto podeljuje Odbor Republike Slovenije za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva.

Prejemnik Nagrade Republike Slovenije za prostovoljstvo za leto 2021 Tonček Smolej že več kot 50 let deluje kot gorski reševalec. Že od leta 1982 vodi Društvo gorske reševalne službe Radovljica, bil je tudi načelnik slovenskih gorskih reševalcev, zadnjih 16 let vodi Komisijo za letalsko reševanje, sodeloval je v več kot tisoč reševalnih intervencijah, kot inštruktor reševalec letalec pa vodi tudi številna usposabljanja. V prostovoljske aktivnosti vloži več kot 1000 ur letno. »Hvaležen sem vsem članom Društva Gorske reševalne službe. Za prejem te nagrade smo morali sodelovati vsi. Nagrada je čast in obveza, da bomo še naprej dobro opravljali naše delo in reševali življenja ljudi,« je povedal na današnji slovesnosti.

Več o podelitvi priznanj z obrazložitvami izbora.



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki