PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

 

BANNER

Po vsem svetu prihaja do širjenja aktivizma in prostovoljstva, ki povezujeta ljudi, motivirane za odzivanje na globalne izzive, kot so podnebne spremembe, migracije in pandemija COVID-19. Ponovno se je izkazalo, da je solidarnost tista, ki nudi možnost za reševanje skupnih izzivov in neenakosti ter za zaščito pravic in podporo ljudem v stiski.

 

Prostovoljci ne predstavljate zgolj pomoč pri izvajanju pomembnih nalog v družbi, ampak igrate tudi pomembno vlogo pri socialni vključenosti, medčloveških odnosih in utiranju poti k uresničevanju evropskih vrednot.

 

Ob mednarodnem dnevu prostovoljstva in evropskem letu mladih vas vabimo na e-seminar Spoznavanje evropskih vrednot v prostovoljstvu v Evropi #REVIVE, ki bo potekal 6. 12. 2022 od 9.00 do 13.00 po Zoomu. 

 

Razglabljali bomo o:

  • Kako je prostovoljsko udejstvovanje povezano s spodbujanjem in branjenjem enakosti, pravic in vrednot v evropskem kontekstu?
  • Kako lahko prostovoljstvo aktivno preprečuje sovražni govor, spodbuja vključenost in strpnost ter omogoča državljanom, da so neposredno dejavni pri razvoju Evrope, za katero si prizadevajo in ki temelji na demokratičnih vrednotah, enakosti in vključenosti?
  • Ali bi morale kampanje za pridobivanje prostovoljcev, ki ciljajo na mlade, presegati zgolj novačenje in v svoje jedro vzeti tudi predajo sporočila družbi o demokraciji, človekovih pravicah, solidarnosti, vključenosti in evropskih vrednotah na splošno?
  • Kaj bi moralo biti o tem vključeno v mladinske strategije?
  • Do katere mere predstavljamo raznolikost spolov in ostale diskriminatorne dejavnike pri mladih, ki prostovoljijo v Sloveniji?
  • Kaj še lahko storimo za spodbujanje enakosti spolov in boj proti večkratni in prepletajoči se diskriminaciji v prostovoljskih organizacijah in pobudah, ki vključujejo mlade?
  • Katere elemente bi morali vključiti v naše mladinske strategije in zakon o prostovoljstvu, da bi lahko to zagotovili?

 

Prijave zbiramo preko spletnega prijavnega obrazca do 5. 12. 2022.

 

Več informacij: usposabljanja@filantropija.org, 01 433 40 24

 

Izobraževanje financira program CERV: #CERVIS (Citizen Engagement for Recovery - Volunteering in Solidarity) in #REVIVE (revealing European Values in Volunteering in Europe).

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki