PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Spoznavanje evropskih vrednot v prostovoljstvu v Evropi #REVIVE

Prostovoljstvo in aktivizem povezujeta ljudi, motivirane za naslavljanje globalnih izzivov, kot so posledice podnebnih sprememb in migracije, pa tudi pandemija Covid-19. Solidarnost je lahko gonilo, ki nudi možnosti za reševanje skupnih izzivov in neenakosti ter deluje v boju za zaščito pravic in podporo ljudem v stiski.

 

Prostovoljci s svojim delovanjem prispevate k zmanjševanju diskriminacije in preprečevanju sovražnega govora, ozaveščajo o različnih ranljivih skupinah in manjšinah ter pomembno prispevate k spoštovanju človekovih pravic, solidarnosti, enakosti in aktivnemu državljanstvu. To presega le pomoč pri izvajanju pomembnih nalog v družbi, ampak igra pomembno vlogo tudi pri socialni vključenosti, krepitvi medosebnih odnosov in utiranju poti k uresničevanju evropskih vrednot. Kakšen pa je v tem procesu namen ozaveščanja vrednot v prostovoljstvu in kakšno gonilo našega prostovoljstva te predstavljajo?

 

EU_vrednote

 

Na dvournem seminarju o pomenu evropskih vrednot v prostovoljstvu v Evropi bomo raziskovali, kako se temeljne vrednote EU povezujejo z vrednotami, ki oblikujejo prostovoljstvo. Predstavili bomo, kakšne so možnosti podpore prostovoljcev na ravni EU in kakšna podpora bi bila na tem področju še potrebna.

 

Seminar bo potekal v četrtek, 12. oktobra 2023 od 10.00 do 12.00, preko spletne platforme ZOOM. Udeležba na seminarju je brezplačna, prijavite se lahko preko spletnega obrazca.

 

Obravnavali bomo vprašanja:

  • Katere so evropske vrednote in kako se te udejanjajo v prostovoljstvu?
  • O družbenem vplivu prostovoljstva in kako se to povezuje z vrednotami EU.
  • Kako naše prostovoljstvo ali prostovoljstvo v naši organizaciji odraža temeljne vrednote EU?
  • Na kakšen način v komunikacijo s prostovoljci vključiti vrednote? 
  • Ali je prostovoljstvo v naši organizaciji resnično vključujoče in katere spremembe lahko načrtujemo, da bi to izboljšali?
  • Načini podpore EU prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam, za spodbujanje in zagovarjanje skupnih evropskih vrednot. 

 

Delavnica je namenjena mentorjem_icam in koordinatorjem_icam prostovoljcev v organizacijah ter prostovoljcem_kam.

 

Za več informacij o delavnici se obrnite na Vesno Strlič na elektronskem naslovu usposabljanja@filantropija.org ali na telefonski številki (01) 433 40 24.

 

Seminar o Razkrivanju evropskih vrednot v prostovoljstvu v Evropi (REVIVE) Slovenska filantropija pripravlja v sodelovanju s CEV-om (Evropski prostovoljski center). V okviru projekta VERA 2023 (Volunteering, equality, rights, action), ki ga vodi CEV – evropski prostovoljski center, Slovenska filantropija izvaja usposabljanja in delavnice z namenom opolnomočenja prostovoljskega sektorja na teme, ki jih skupno povzema krepitev demokratične participacije, inkluzije in naslavljanje diskriminatornih praks.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki