PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Ali se pripravljate na prostovoljsko delo? Ali ga že opravljate in bi se radi na tem področju še dodatno usposobili?

 

Vabimo vas na brezplačno usposabljanje o pomembnih tematikah, vezanih na izvajanje prostovoljskega dela s poudarkom na pasti v prostovoljskem delu in načinih ravnanja v težkih situacijah.

 

Uvodno usposabljanje za prostovoljce

četrtek, 21. 9. 2023 med 9:30 in 15:30

Center mladih Koper

PASICA_Naslovne_za_Uvodna_izobrazevanja_38

 

Teme delavnice:

  • kaj je prostovoljstvo in kakšna je njegova vloga v družbi,
  • veliko dajem in še več dobivam, motivacija za prostovoljsko delo,
  • odnos med prostovoljcem in uporabnikom,
  • komunikacija,
  • pravice in odgovornost prostovoljcev,
  • etična načela pri prostovoljskem delu.

 

Komu je namenjena?

Uvodno izobraževanje, ki se ga letno udeleži okoli 250 posameznikov, je namenjeno vsem, ki se pripravljajo na prostovoljsko delo, in tudi tistim, ki že delujejo kot prostovoljci. Dotika se splošnih tem, ki so pomembne za izvajanje prostovoljskega dela. Daje širši pogled na področje prostovoljskega dela in prostovoljko/prostovoljca opozori na nevarnosti v prostovoljskem delu ter usmerja njeno/njegovo ravnanje. Usposabljanje je zasnovano po metodah izkustvenega učenja, vsi udeleženci so povabljeni k raziskovanju posameznih tem ter izmenjavi izkušenj.

 

Kdo je izvajalec?

Delavnico bo vodil Jaka Kovač - trener, mladinski delavec in facilitator, član Društva facilitatorjev Slovenije in mednarodnega gibanja “Art of hosting”, s katerimi v slovenski prostor prinaša inovativne metode skupinskih procesov. S kolegi vodi različna izobraževanja za nevladne in mladinske organizacije, šole, podjetja in športne klube, pogosto vodi treninge znotraj programa Erasmus+, predvsem na področju mednarodnega prostovoljstva. Je certificiran trener nenasilne/povezovalne komunikacije pri ameriškem centru za nenasilno komunikacijo (CNVC), več let je prakticiral skupinski dialog, je učitelj meditacije, 20 let je bil trener juda.

 

Kako poteka?

Delavnica poteka v obliki predavanja in izkustvenih delavnic, zato je število udeležencev omejeno in je potrebna predhodna prijava. Usposabljanje je za udeležence brezplačno. Več informacij bodo udeleženci prejeli po prijavi.

 

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki