Print header

Ambasadorja prostovoljstva

Kdo je ambasador prostovoljstva?

Ambasador prostovoljstva je ugleden posameznik, ki je pripravljen svoj čas in ugled posvetiti promociji prostovoljstva v Sloveniji. Ambasador prostovoljstva je častna in prostovoljska funkcija.

Svojo funkcijo opravlja na vsakem koraku, še posebej pa skozi sodelovanja na dogodkih na področju prostovoljstva in pojavljanju v medijih. Po želji lahko sodeluje pri oglaševalskih akcijah, ki so namenjene promociji prostovoljstva. Prav tako lahko tudi sam pripravi predloge programa dela ambasadorja.

Gospa Barbara Miklič Türk

Prostovoljstvo je aktivnost v katero vabimo prav vse prebivalce Slovenije. Ko smo razmišljali o izbiri Ambasadorke prostovoljstva, naša odločitev sploh ni bila težka. Gospa Barbara Miklič Türk je že ob prevzemu zadolžitev soproge predsednika države Slovenije izrazila pripravljenost, da se aktivno vključi v promocijo humanitarnih in prostovoljskih aktivnosti. Našo prošnjo, da bi prevzela vlogo prve ambasadorke prostovoljstva, je z veseljem sprejela. Menimo, da bo njena vloga ambasadorke prostovoljstva in energija, ki jo izžareva marsikoga navdušila za prostovoljstvo in pripomogla k spreminjanju odnosa do prostovoljstva v slovenski družbi. Tudi sama ima veliko prostovoljskih izkušenj in že do sedaj je podpirala prostovoljstvo in se kot podpornica udeležila več različnih prireditev Slovenske filantropije in drugih prostovoljskih organizacij.

Gospa Barbara Miklič Türk ob sprejemu naziva Ambasadorke prostovoljstva povedala: „Najlepše se zahvaljujem za to veliko čast in prizanje. Obljubljam, da se bom trudila, da upravičim vaše zaupanje. Svojo funkcijo bom opravljala kot resno in prijetno dolžnost. Resno, ker vem, da prostovoljstvo bogati naše medsebojne odnose in družbo kot celoto. Prijetno pa, ker sem se z možem večkrat udeležila dogodkov, ki so tako ali drugače povezani s prostovoljstvom. Vsak dogodek mi je bil v veliko veselje.”

Gospod Boštjan Klun

Boštjan je bil pred leti prvi uveljavljeni voditelj, ki se je odzval na našo prošnjo za prostovoljsko moderiranje Festivala prostovoljstva mladih. Takrat je prvič aktivneje stopil v stik s prostovoljskimi organizacijami, ki so ga spodbudile k aktivni promociji prostovoljstva v zasebnem in profesionalnem življenju. Še naprej se je odzival na povabila k sodelovanju pri različnih dogodkih. Hitro smo našli skupne vrednote in začeli razmišljati o nadaljnjih možnostih sodelovanja. Kot eden od prostovoljcev se je kot model predstavil v oglasni akciji »Najboljše stvari te nič ne stanejo« in novejši »Recikliraj se«. Boštjan je oseba, ki zna navdušiti in verjamemo, da bo ob svojem ambasadorskem delu znal nagovoriti predvsem mlade k prostovoljstvu.

Boštjan Klun je ob sprejemu naziva Ambasadorja prostovoljstva povedal: „Postati Ambasador slovenskega prostovoljstva je čast, ki je težko primerljiva s čimerkoli. Biti predstavnik generacije, ki ni izgubila sočutja in svojo energijo ter znanje namenja boljšemu jutri je ganljivo in hkrati odgovorno. Vliva optimizem ob spoznanju, da se za črnimi oblaki novinarskih in akademskih naslovov še vedno skriva sonce in da nisi sam.”

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim