PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Namen natečaja je prepoznavanje in nagrajevanje projektov prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom, namenjenih medgeneracijskemu sodelovanju, vzpodbujanju prostovoljstva in solidarnosti, ki prispevajo k reševanju izzivov dolgožive družbe. Natečaj smo prvič razpisali leta 2021.

 

Naj projekt medgeneracijskega prostovoljstva 2023: UNICEFOV projekt punčke iz cunj

UNICEFOV projekt punčke iz cunj poteka v Sloveniji že 20 let in ozavešča javnost o položaju otrok po svetu ter krepi vrednote solidarnosti in dobrodelnosti že pri najmlajših članih družbe. Projekt ima pomembno vlogo pri povezovanju različnih generacij – od otrok, ki punčke ustvarjajo v vrtcih in šolah, do prostovoljcev srednjih let, ki opravljajo tudi administrativno delo in skrbijo za promocijo projekta, do starejših gospa, ki svoje znanje šivanja Punčk prenašajo na mlajše generacije. Projekt stremi k reševanju izzivov dolgožive družbe, saj spodbuja izobraževanje, ustvarjalnost in prostovoljstvo v celotnem življenjskem obdobju, od otroštva prek srednjih let do starosti ter zasleduje več ciljev trajnostnega razvoja. Pri izvedbi projekta je sodelovali 1000 prostovoljcev, ki so v letu 2023 opravili 36.155 prostovoljskih ur, v projekt pa so se vključile tudi različne druge skupine prostovoljcev, od pedagoških delavcev, do znanih oblikovalcev, varovank iz Zavoda za prestajanje zaporni kazni in študentov Fakultete za dizajn.

 

IMG_2769

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki