PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Naj mentor prostovoljcev 2022 in Naj mentorica prostovoljcev 2022

Med vsemi izjemno uspešnimi mentorji, ki so jih predlagale organizacije, je komisija izbrala posameznika, ki s svojim angažiranim delom s prostovoljci prinašata pozitivne spremembe v našo družbo.

 

Naziv NAJ MENTOR PROSTOVOLJCEV 2022 prejme Peter Čepin Tovornik, za kakovostno vodenje prostovoljcev znotraj Slovenskega društva Hospic ter spodbujanje prostovoljstva na Srednji zdravstveni in kozmetični šoli Celje.

Petra Čepina Tovornika odlikuje izjemna sposobnost koordinacije in motivacije prostovoljcev, sposobnost organizacije in timskega dela ter neverjetna predanost prostovoljstvu. Prostovoljci Petra zelo spoštujejo, izpostavljajo ga kot vzgled, saj je tudi sam izjemno aktiven kot prostovoljec.

Peter se ne ustraši se nobenega izziva in vedno išče rešitve ter prostovoljcem nudi varen prostor, v okviru katerega mu zaupajo in se počutijo videne in slišane.

Pod njegovim mentorstvom je v letu 2022 delovalo 31 prostovoljcev v Slovenskem društvu Hospic in 14 prostovoljcev v okviru Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje. Skupaj so opravili 5.151 prostovoljskih ur.

IMG_7930

 

Naziv NAJ MENTORICA PROSTOVOLJCEV 2022 prejme Jerica Laznik, za izjemno koordiniranje in mentorstvo prostovoljcem znotraj projekta Starejši za starejše v Zasavju na predlog Zveze društev upokojencev Slovenije.

Jerica Laznik je srčna prostovoljka in mentorica z ogromno željo po izboljšanju kvalitete življenja starejših. Prostovoljci jo izpostavljajo kot mentorico, ki jih podpira in jim pomaga reševati težave z individualnim pristopom in veliko mero empatije. Prostovoljce povezuje, zanje organizira različne dogodke in vzpostavlja sodelovanje z organizacijami in javnimi zavodi v lokalnem okolju. Pismo podpore za njen izbor so poslali številni prostovoljci, predstavniki drugih organizacij in javnih zavodov, med drugim tudi župan Občine Hrastnik, kar kaže, da je njeno delo prepoznano in cenjeno znotraj regije.

V letu 2022 je pod njenim mentorstvom delovalo 117 prostovoljcev, ki so opravili 7.120 prostovoljskih ur.

IMG_7947

 

Posebno priznanje za življenjsko delo na področju mentorstva prostovoljcev v letu 2023 in za izjemen doprinos k spodbujanju in razvoju prostovoljstva znotraj šolskega sistema, prejme Metka Čebulj, na predlog Gimnazije Ravne na Koroškem.

Metka Čebulj že od leta 1992 vodi prostovoljstvo na Gimnaziji Ravne na Koroškem. Kot mentorica je izredno predana prostovoljskemu delu. S svojo odprtostjo, empatičnostjo in nenazadnje strokovno usposobljenostjo nedvomno močno vpliva na prostovoljce, ki z njeno podporo in avtentičnim učenjem pridobijo nove izkušnje za življenje v skupnosti.

Sodelovala je pri pripravi učnega načrta za izbirni predmet Vzgoja za solidarnost, prostovoljstvo in solidarnost vključuje v različne šolske projekte.

“Naša profesorica, ga Metka Čebulj, je profesorica z veliko začetnico. Ni samo mentorica, je tudi vzgled in vzpodbuda nam, dijakinjam in dijakom. Naš odnos temelji na medsebojnem spoštovanju, predvsem pa na zaupanju in odgovornosti, ki jo čutimo do predmeta, do prostovoljstva in do posameznikov, ki jih srečujemo v okviru našega dela. Njena vrata so vedno odprta za nasvet in pomoč. Vzpodbuja nas, da rastemo, se razvijamo in se učimo ob prostovoljnem delu in nasploh v vsakdanjem življenju. V nas vidi in išče dobro, najboljše.” je zapisala dijakinja Lu Fratar Arčnik

IMG_7967

 

Posebno priznanje za kakovostno vključevanje in podporo mladim prostovoljcem v okviru Društva Center za pomoč mladim prejme Mojca Brezovnik

Za Mojco biti mentor prostovoljcem ni zgolj službena obveznost, temveč predvsem pristen odnos. Mojca je temelj, na katerem lahko prostovoljci osebnostno in strokovno rastejo in se ob tem dobro počutijo. “V vlogi mentorice me je navdušila za mladinsko delo, olajšala prve ure delavnic, s konstruktivnimi kritikami in pohvalami omogočila, da svoje vodenje programov še izpopolnim ter spodbujala, da izrazim in razvijem svoje potenciale. Ona je razlog, da sem se opogumila in odločila ustvariti svoj projekt, na katerega sem zares ponosna.” je zapisala prostovoljka Hana Markočič

V letu 2022 je pod njenim mentorstvom delovalo 33 prostovoljcev, ki so opravili 3.682 prostovoljskih ur.

IMG_7978

 

Posebno priznanje za izjemno podporo prostovoljcem, ki delajo z otroki in mladimi z izkušnjo nasilja v okviru Društva za nenasilno komunikacijo, prejme Andreja Sušnik

Andreja Sušnik že več kot 20 let deluje kot mentorica prostovoljcem na Društvu za nenasilno komunikacijo. Program je zasnovan na način, da poudarja krepitev moči tako otrok in mladostnikov, kot tudi prostovoljcev. Osebno pozna tako otroke kot tudi prostovoljce in vedno pomaga pri iskanju rešitev za nove izzive, poleg tega prostovoljce usposablja za delo, jim nudi podporo in strokovno pomoč. “Pri našem delu z otroki, ki so žrtve nasilja, pride tudi do zelo čustvenih in stresnih situacij za nas prostovoljce. Vendar se vedno zavedamo, da lahko Andreji zaupamo, da bo z nami delila svoje izkušnje, nas bodrila in nam odpirala nova obzorja s svojim znanjem,” je zapisala prostovoljka Miša Mirjana Grom.

V letu 2022 je pod njenim mentorstvom delovalo 48 prostovoljcev, ki so opravili 7.920 prostovoljskih ur.

 

Posebno priznanje za kakovostno podporo in vključevanje prostovoljcev v programe TOM telefon in otroški parlament v okviru Zveze prijateljev mladine Maribor prejme Kornelija Kaurin

Kornelija Kaurin je vodja mariborske svetovalne skupine prostovoljcev v programu TOM telefon, koordinira in mentorira prostovoljce v programu Otroški parlament in pri številnih aktivnostih Zveze prijateljev mladine Maribor. Odlikuje jo inovativno mišljenje, socialni čut, empatija, pristnost v odnosih, neizčrpnost novih idej in sposobnost prepoznavanja, na katerem specifičnem področju prostovoljec potrebuje največ podpore in vodenja. Prostovoljka, ki že šestnajst let sodeluje pri Tom telefonu, je zapisala: “ Skozi leta mojega dela na Tomu se je potrdilo, da je njen širok nasmeh, dobra volja, dobrosrčnost ter maksimalna zavzetost za prostovoljce in naše delo, duša mariborske Tomove skupine. Za vso vzpodbudo, prizadevnost in skrb smo ji mariborski Tomovci iskreno hvaležni.”

V letu 2022 je pod njenim mentorstvom delovalo 87 prostovoljcev, ki so opravili 6.291 prostovoljskih ur.

IMG_7996 IMG_7999 

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki