PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Spodbuda k aktivnemu zagovorništvu prostovoljstva

Zagovorništvo za zagotovitev pogojev prostovoljskemu sektorju in razvoj kakovostnega prostovoljstva izvajamo na številnih ravneh: pri odločevalcih na državni in lokalni ravni. Spremljamo uresničevanje Strategije razvoja prostovoljstva do leta 2023 na vseh pristojnih ministrstvih. Prav tako redno podajamo predloge na predlagane spremembe pri različnih zakonov. Naše prizadevanje je usmerjeno tudi na izpeljavo razpisov za sofinanciranje projektov razvoja in profesionalizacije nevladnih organizacij in prostovoljstva, predvsem financiranje zaposlovanja mentorjev prostovoljstva. Prav tako spodbujamo tudi šole in občine, da zagotavljajo kakovostno podporo za izvajanje prostovoljstva. Pozornost namenjamo tudi delodajalcem v gospodarskem in javnem sektorju, saj si želimo da bi priznavali pomembne kompetence, ki jih posamezniki pridobijo s prostovoljskim delom.

Poleg rednih posvetov s članicami Slovenske mreže prostovoljskih organizacij sodelujemo tudi v Konzorciju vsebinskih mrež Slovenije, fokus delovanja pa je še vedno neizvajanje 23. člena Zakona o nevladnih organizacijah oziroma opozarjanje na neurejeno sistemsko financiranje vsebinskih mrež.

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki