PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Naj mentor/-ica prostovoljcev 2018

Med vsemi izjemno uspešnimi mentorji, ki so jih predlagale organizacije, je komisija izbrala posameznike, ki s svojim angažiranim delom s prostovoljci v največji meri prinašajo pozitivne spremembe v našo družbo. 


NAZIV NAJ MENTORICA PROSTOVOLJCEV prejme Marja Guček za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v Mladinskem kulturnem centru Maribor.


Marja omogoča mladim prostovoljcem varen prostor, v katerem krepijo številne kompetence. Odlično jih zna motivirati in usmerjati, da preko prostovoljskega dela postanejo aktivnejši državljani. Nagovarjajo sovražni govor, odpravljajo predsodke in stereotipe ter izvajajo edini stalni program za LGBTIQA+ mlade v Mariboru. Leta 2018 je Marja vzpostavila tudi prostovoljstvo v okviru Festivala Boršnikovo srečanje."Podpiranje pri idejah, pomoč ob izvedbi aktivnosti in projektov, številne ure pogovorov, sladki in slani trenutki so v veliki meri vplivali na to, kako gledam na mladinsko in prostovoljno delo. Marja bi zaradi svojega angažmaja lahko bila primer vsakemu mladinskemu delavcu, ker toliko zagnanost, prenašanja mladinskih mušic, prisotnost in podporo ob vsakem trenutku nisem doživel od nobene osebe s katero sem tako ali drugače sodeloval v projektnem delu." (prostovoljec Luka) 


NAZIV NAJ MENTOR PROSTOVOLJCEM prejme Amir Crnojević za kakovostno vodenje prostovoljcev in angažirano podporo njihovemu delu v Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana.


Amirja odlikujejo izjemna organiziranost, srčnost in individualni pristop, pri katerem upošteva želje in potrebe tako uporabnikov kot tudi prostovoljcev. Izredno uspešen je pri iskanju in vključevanju novih prostovoljcev. Svoje delo jemlje kot poslanstvo, kar se vidi in občuti. Dela velike premike, razvija nove oblike prostovoljstva in se zares trudi, da prostovoljcem omogoči lepo izkušnjo prostovoljstva."Amir je najboljši mentor in vodja prostovoljcev. Je razgledan, prijazen, vedno zna prisluhniti, pomagati, usmeriti. Je človek z veliko začetnico! Svoje delo jemlje kot poslanstvo, kar se tudi vidi in občuti. Dela velike premike (razvija nove oblike prostovoljstva, projeke itd.) in se res trudi, da prostovoljcem omogoči lepo izkušnjo prostovoljstva. Nas prostovoljce zna nasmejati, nas motivirati, nam svetovati in če kaj »ušpičimo« tudi povedati, da to ni prav – vedno na kulturen in dostojanstven način. Ob njem se počutimo vse sprejete in varne. V čast mi je, da sem lahko že toliko časa del njegove ekipe prostovoljcev!" (prostovoljka Nataša)


POSEBNA PRIZNANJA


POSEBNO PRIZNANJE za izjemno koordiniranje in mentoriranje prostovoljcev v Mestni zvezi upokojencev Ljubljana prejme Katja Krivec.

Katjo odlikujejo izjemne veščine vodenja, sposobnost timskega dela, socialni čut in strokovnost. V letu 2018 je v okviru Zveze delovalo 271 prostovoljcev. Opravili so 20.304 prostovoljskih ur. Zaradi Katjinega prizadevanja za odlične delovne pogoje in pristnega medčloveškega odnosa prostovoljci v organizaciji ostajajo več let in preko prostovoljskega dela bogatijo tudi svoje življenje.

"Ob vsaki težavi mi je stala ob strani, me razumela, podpirala in vem, da lahko vedno računam na njo. Vidi se, da svoje delo počne s srcem in svojo zagnanost deli z drugimi, kar mi že od začetka daje pogum in moč za nadaljevanje prostovoljskega dela." (prostovoljka Jožica)


POSEBNO PRIZNANJE za izjemno delo v lokalnem okolju in angažirano podporo prostovoljcem pri Rdečem križu Slovenije, OE Maribor, KORK Dvorjane prejme Marina Toplak.


Marino odlikujejo poštenost, vztrajnost, inovativnost ter sposobnost odzivanja na najrazličnejše stiske v lokalnem okolju. Prostovoljce, med katere spada tudi sama, usmerja, koordinira, skupaj z njimi razporeja naloge, ob tem pa jim zna dobro prisluhniti, za vsako težavo poišče rešitev. Skupaj skrbijo za ohranjanje in vzdrževanje socialne varnosti na terenu ter vzpodbujajo humanitarni čut med ljudmi v Dvorjanah.


"Gospa Marina Toplak je aktivna na področju KORK Dvorjane in s svojimi prispevki naredi velik doprinos društvu in celotnemu področju, kjer društvo deluje. Je skrbna, inovativna, dojemljiva za nove projekte in vsestranska." (prostovoljka Darja)Iskrene čestitke!

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki