PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Prostovoljstvu prijazna občina 2023

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, že trideset let spodbuja razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Prostovoljstvo se večinoma odvija v lokalnem okolju in zato je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev.

 

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazna občina« izpostavljamo občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje  v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini. Prve nazive Prostovoljstvu prijazno mesto smo podelili leta 2014.

 

Vse slovenske občine, ki cenite in spodbujate prostovoljstvo, vabimo k prijavi na razpis za pridobitev naziva Prostovoljstvu prijazna občina 2023 oz. potrditev naziva.

 

Priporočila za občine

 

I. Pridobitev naziva:

Prijavnica za pridobitev naziva

Postopek za pridobitev naziva

 

II. Potrditev naziva:

Prijavnica za potrditev naziva

Postopek za potrditev naziva

 

Rok prijave za pridobitev in potrditev naziva je 14. april 2023.

Prejemnike naziva bomo razglasili na Slovesni dan prostovoljstva, ki bo 23. maja 2023. 

 

PPO_2023

PRIJAVA NA ENOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2023 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki