Print header

Dobrodelna dražba

Za čim širšo promocijo dogodkov ob Dnevu za spremembe in za promocijo njihovega pomena in namena je Slovenska filantropija pripravila dražbo predmetov, ki so jih podarile znane osebnosti. Dražbo smo izvedli 2. aprila ob 19. uri v Mestnem muzeju Ljubljana. S hudomušnimi vložki jo je vodil Boštjan Gorenc – Pižama, ki je dražil zanimive, atraktivne in uporabne predmete znanih osebnosti z različnih področij; predmete so darovali športniki, umetniki in drugi znani obrazi s TV ekranov: Arne Hodalič, Neca Falk, Jure Košir, Branko Đurič Đuro, Milena Zupančič, Lila Prap, Klavdij Tutta, Miša Molk, Franci Kek, Petra Matos, Tinkara Kovač, Boris Cavazza, Vita Mavrič, Nuša Derenda, Kjara Starič, Valentina Smej Novak in Luka Novak, Mojca Makuc, Živa Vadnov.

Na Slovenski filantropiji smo se odločili, da bomo denar, ki smo ga pridobili v tem večeru, namenili OŠ Vransko – Tabor, ki je zelo aktivna pri izvajanju prostovoljstva in se žal sooča z velikim številom socialno ogroženih otrok. Šola uspešno izvaja medgeneracijsko prostovoljstvo, lani je organizirala zelo uspešno humanitarno akcijo zbiranja in razdeljevanja oblačil ter uvaja inovativne oblike prostovoljstva, s katerimi prispevajo h krepitvi nenasilja med učenci.

Pri tokratnem Dnevu za spremembe ne gre le za promocijo prostovoljstva, ampak istočasno tudi za širjenje solidarnosti. V proti potrošniškem duhu bomo čim več ljudem omogočili, da na eni strani kaj koristnega prinesejo in na drugi strani nekaj uporabnega zase odnesejo. Marsikdo bo  tako prišel do predmetov, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti.

Katalog predmetov z dražbe

Dražba je bila v živo predvajana na MMC

Nekateri od podarjenih predmetov:

Neca Falk

Neca Falk: Slika Senca popoldneva

Arne Hodalič

Arne Hodalič: Fotografija iz Jemna

Branko Đurić Đuro

Branko Đurić Đuro: kostum iz filma V deželi krvi in medu v režiji Angeline Jolie

Boris Cavazza

Boris Cavazza: Biografski roman

Franci Kek

Franci Kek: vstopnica Rock Otočec 2001 (za zbiratelje)

Jure Kosir

Jure Košir: Štartna številka 7 iz tekme v Park Cityu, Utah, ZDA

Klavdij Tutta

Klavdij Tutta: tipična poslikava na keramiko akademskega slikarja Klavdija Tutta

Živa Vadnov

Živa Vadnov: Album za shranjevanje fotografij

Milena Zupancic

Milena Zupančič: Klobuk iz srednje Amerike, iz države Guana Juato

Milena Zupancic 2

Milena Zupančič: Maska iz države Honduras

Misa Molk

Miša Molk: Dodatek za dom

Kjara Starič

Kjara Starič: Žepna ura

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se