Print header

Kava ob 10h

Akcijo Kava ob 10h Slovenska filantropija kot nosilka Slovenske mreže prostovoljskih organizacij organizira z namenom predstavitve prostovoljstva odločevalcem, ki bodo sprejemali spremembe zakonodaje s tega področja. Do aprila 2015 se bomo srečevali postopoma najprej z vodji poslanskih skupin, nato še s poslanci iz pristojnega odbora državnega zbora ter drugimi oblikovalci politik.  

18.05.2015
Kava ob desetih s pristojnim ministrom za prostovoljstvo
Slovenska filantropija se je 15. maja 2015 v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z ministrom za javno upravo Borisom Koprivnikarjem. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1200 članic, je z ministrom govorila o dolgo pričakovani nacionalni strategiji prostovoljstva.

15.04.2015
Kava ob 10h sedmič: Darko But in prostovoljci ob velikih naravnih nesrečah
Slovenska filantropija se je 15. maja v okviru akcije Kava ob desetih srečala z Darkom Butom, generalnim direktorjem Uprave RS za zaščito in sodelovanje. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1230 članic, je z Darkom Butom spregovorila o možnostih za sodelovanje prostovoljcev, ki niso pripadniki civilne zaščite, pri velikih naravnih nesrečah.

29.01.2015
Kava ob 10h šestič: z Janijem Möderndorferjem o širjenju prostovoljstva v šole
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z vodjo poslanske skupine ZaAB Janijem Möderndorferjem. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1170 članic, je poslancu predstavila pobudo za širjenje prostovoljstva v šole.

21.01.2015
Kava ob 10h petič: Matej Tonin prisluhnil in pozval k aktiviranju civilne družbe
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z vodjo poslanske skupine NSi mag. Matejem Toninom. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1160 članic, je poslancu Toninu predstavila najbolj aktualne zadeve na področju prostovoljstva.

13.01.2015
Kava ob 10h četrtič: z vodjo poslanske skupine ZL Luko Mescem o povezavi med umikom socialne države in prostovoljstvom
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z vodjo poslanske skupine ZL Luko Mescem. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1160 članic, in poslanec Luka Mesec vidita težavo v umiku socialne države, ki svoje naloge tako prepušča tudi prostovoljskim organizacijam.

22.12.2014
Kava ob 10h – tretjič: Matjaž Han izkazal podporo poslanske skupine SD
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije Kava ob 10 h srečala z vodjo poslanske skupine SD Matjažem Hanom. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1150 članic, je ponovno opozorila na najbolj potrebne korake za širitev in razvoj prostovoljstva, poslanec predlagal konkretno dejanje.

26.11.2014
Kava ob 10h – drugič: o prostovoljstvu z namestnico vodje poslanske skupine SDS Jelko Godec
Slovenska filantropija se je danes v okviru akcije kava ob 10 h srečala z namestnico vodje poslanske skupine SDS Jelko Godec. Krovna organizacija na področju prostovoljstva, ki v Slovensko mrežo prostovoljskih organizacij povezuje več kot 1140 članic, je predstavila svoje videnje razvoja in širitve prostovoljstva, poslanka je izkazala pripravljenost, da podpre spremembe.

12.11.2014
Kava ob 10h – za razumevanje in podporo prostovoljstvu s strani odločevalcev
Slovenska filantropija, krovna organizacija na področju prostovoljstva v Sloveniji, je danes, 12. novembra, organizirala prvo od srečanj, ki se bodo odvijala do aprila 2015. Gre za srečanja s poslanci in drugimi oblikovalci politik z namenom večjega razumevanja prostovoljstva s strani političnih odločevalcev. Vodja največje poslanske skupine dr. Simona Kustec Lipicer se je zavezala, da bo kot poslanka in kot povezovalni člen z vlado delovala za to, da prostovoljstvo pride čim prej na dnevni red politike.

   

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim