Print header

9. Slovenski kongres prostovoljstva

GRADIMO SKUPNOST ZA JUTRI

Ali veste, da kljub krizi narašča število posameznikov, ki želijo prispevati k boljšemu okolju, v katerem živijo in se pridružiti različnim prostovoljskim projektom? Jih znamo vključiti in prisluhniti njihovim idejam? Kaj lahko dosežemo, če se povežemo vsi trije sektorji družbe: nevladni, javni in tržni za izboljšanje življenja v skupnosti?

Letošnji kongres prostovoljstva smo namenili temi, ki se dotika vseh nas in skupaj smo iskali odgovore na spodnji vprašanji:

Kakšna je vloga prostovoljstva in kako lahko s pomočjo prostovoljstva gradimo skupnost? Kako povezati prostovoljske organizacije, javne institucije in podjetja?

V to tematiko smo se poglobili na 9. Slovenskem kongresu prostovoljstva, ki je pod sloganom »Gradimo skupnost za jutri« potekal v četrtek in petek, 5. in 6. decembra 2013 v Hotelu Diana v Murski Soboti.

Z nami so bili številni zanimivi gostje, prisluhnili smo inovativnim in edinstvenim oblikam dobrih praks iz Slovenije in tujine ter izmenjali izkušnje na delavnicah. 

Med drugimi so dobre prakse predstavili Joseph Adamo Mussomeli, veleposlanik Združenih držav Amerike in Estonec Marten Kaevats iz organizacije Community Tools OÜ. 

Kongres je ponudil odlično priložnost za vzpostavljanje in nadgradnjo prostovoljskih programov v posameznih organizacijah. Na kongresu ne boste pridobili samo novih znanj ter idej, temveč tudi široko mrežo organizacij, s katerimi boste lahko tudi v prihodnosti ustvarjali skupne prostovoljske akcije.

Predstavitev "Prostovoljstvo v skupnosti", Tjaša Arko in Primož Jamšek

Predstavitev Martena Kaevatsa

Izgradnja planinskega doma_PDMoravče

OŠ Poljčane

Socialna integracija starejših v lokalno okolje - Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane

Predstavitev Zmage Prošt - Živ žav v medgeneracijskem centru

Predstavitev "Organiziranje skupnostnih akcij"

 

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se