Print header

Nacionalni teden prostovoljstva

NACIONALNI TEDEN PROSTOVOLJSTVA (15. do 21. maj 2017)

Namen Nacionalnega tedna prostovoljstva je praznovanje prostovoljstva, druženje prostovoljcev, povezovanje med sodelujočimi organizacijami in predstavitev prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij. V tem tednu potekajo številni lokalni dogodki po različnih krajih Slovenije in vključujejo tako okrogle mize na aktualne teme povezane s prostovoljstvom kot predstavitve organizacij ter druge dogodke.

Letos je Nacionalni teden prostovoljstva podnaslovljen s »Prostovoljstvo kot prostor vključevanja«.

Prostovoljstvu se lahko pridruži vsak. Vsak izmed nas lahko naredi nekaj dobrega za soljudi, za živali, za naravo, za svojo skupnost. Prostovoljstvo je zato prostor vključevanja vseh, ki želijo pomagati, ne glede na katero koli osebno okoliščino. Prostovoljijo lahko otroci, mladi, starejši, družine, zaposleni, brezposelni, priseljenci, pripadniki družbenih skupin na robu, osebe, ki se soočajo z najrazličnejšimi stiskami in ovirami. Za prostovoljstvo potrebujemo le občutek za prepoznavanje potreb v okolju in malce proaktivnosti, da se vključimo. »Prostovoljstvo kot prostor vključevanja letos izpostavljamo zato, ker tudi v bogati družbi, kot je slovenska, nekateri ljudje ostajajo na robu, izključeni iz sistemov, ki zagotavljajo varnost in kakovostno preživetje. Prostovoljci so lahko tudi socialni aktivisti, ki opozarjajo na sive pege socialne države in pravične družbe ter odkrivajo obilico še neizkoriščenih možnosti udejanjanja solidarnosti. In ker je tudi aktivacija skozi prostovoljstvo del kakovostnega  življenja v sodobni družbi, je prav, da ga negujemo in promoviramo, še najbolje z lastnim zgledom - v družini, v šoli, v delovnem okolju, v skupnosti.« (Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije) .

Prijavljene akcije si lahko ogledate tukaj.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim