Print header

Nacionalni teden prostovoljstva 2021

Slovenska filantropija med 17. in 23. majem 2021 že tradicionalno organizira 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je PRAZNOVANJE prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter ZAHVALA prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

»Ob Nacionalnem tednu prostovoljstva, ki je letos namenjen vlogi prostovoljstva v dolgoživi družbi, izpostavljamo izjemne posameznike in skupine, ki nesebično in srčno podarjajo svoj čas, znanje ter energijo za drugega in za skupnost. To je gotovo eden pravih receptov za dolgoživost. Dobri občutki koristnosti, aktivnosti, vpetosti v družbo in vera v pozitivne spremembe imajo dober vpliv na zdravje, tudi v letih, ko nam to ne služi več tako, kot bi si želeli. Ljudje smo dejavna bitja, večina nas potrebuje aktivnosti, pri katerih se počutimo uspešni, koristni in povezani z drugimi. Prostovoljstvo je aktivnost, ki je pri vsem tem lahko v pomoč. Prav zato tokrat v našem časopisu Skozinskoz filantrop, ki ga bomo prostovoljke in prostovoljci delili po slovenskih krajih, izpostavljamo ljudi, ki so svojo vlogo našli tudi v prostovoljstvu. Na različnih področjih in v različnih življenjskih obdobjih. Če potrebujete kaj pozitivnega, se prihodnji četrtek sprehodite do kraja deljenja in si priskrbite svoj izvod.« – Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije

Na Slovesni dan prostovoljstva, v torek, 18. maja, smo razglasili prejemnike nazivov:

Na Veseli dan prostovoljstva, 20. maja 2021, ste od prostovoljcev lahko prejeli časopis Skozinskoz filantrop, ki so ga med 10. in 17. uro delili po večjih krajih v Sloveniji. V njem lahko preberete prostovoljske zgodbe, spoznate izkušnje prostovoljcev in prostovoljk, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.

Kraji razdeljevanja (50): Bled, Celje, Črna na Koroškem, Črnomelj, Divača, Domžale, Hrastnik, Hrpelje-Kozina, Gornja Radgona, Ivančna Gorica, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Krško, Laško, Ljubljana, Ljutomer, Logatec, Maribor, Markovci, Medvode, Metlika, Mežica, Miren-Kostanjevica, Mislinja, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto, Jesenice, Postojna, Ptuj, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica, Rogaška Slatina, Sevnica, Sežana, Slovenj Gradec, Slovenske Konjice, Solkan, Šempeter pri Gorici, Škofja Loka, Trbovlje, Tržič, Velenje, Velika Polana, Vodice, Zagorje ob Savi in Žalec.

Vse fotografije si lahko ogledate v albumu na FB strani prostovoljstvo.org >

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim