PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Delavnica Zakon o prostovoljstvu

ZAKON O PROSTOVOLJSTVU V PRAKSI

 

Kaj pomeni zakon za posamezno prostovoljsko organizacijo? Ali je zares potrebno imeti s prostovoljci pisne dogovore o prostovoljskem delu? Katere stroške lahko povrnemo prostovoljcem in v kakšnem znesku? Katere evidence o delu in prostovoljcih moramo voditi? Kdo je upravičen do dodatka za delovno aktivnost?

 

Vabimo vas na štiriurno spletno delavnico, kjer vam bomo skozi praktične primere predstavili Zakon o prostovoljstvu in drugo zakonodajo na področju prostovoljstva. Na delavnici boste lahko preverili, ali že imate organizirano prostovoljsko delo v skladu z veljavno zakonodajo in kaj morate na tem področju še storiti.

 

Teme delavnice:

  • Namen in cilji Zakona o prostovoljstvu;
  • Vrednotenje prostovoljskega dela v razpisih;
  • Sklepanje dogovora o prostovoljstvu;
  • Vpisnik prostovoljskih organizacij – njegove prednosti in obveze prostovoljskih organizacij;
  • Povračila stroškov prostovoljcem in nagrada za izjemne dosežke;
  • Vodenje evidenc in vzpostavitev evidenčnega lista prostovoljstva;
  • Prostovoljsko delo in prejemniki denarnih socialnih pomoči – dodatek na delovno aktivnost.

 

Komu je namenjena delavnica?

Delavnica je namenjena mentorjem in organizatorjem prostovoljskega dela, vodstvenim delavcem. Posebej ga priporočamo organizacijam, ki bi radi uredili interne akte, organizacijam, ki vračajo stroške prostovoljskega dela, organizacijam, ki vzpostavljajo nove prostovoljske programe.

 

Kako poteka delavnica?

Delavnica poteka v obliki predavanja in izkustvenih delavnic, zato je število udeležencev omejeno in je potrebna predhodna prijava. Od udeležencev se pričakuje udeležba ves čas delavnice.

 

Delavnica o Zakonu o prostovoljstvu bo potekala preko spletne platforme ZOOM in je za udeležence brezplačna.

 

Po prijavi boste na e-naslov, ki ga boste navedli, prejeli navodila za uporabo in sodelovanje na ZOOM-u, v času delavnice pa bo na voljo tudi oseba, ki vam bo v primeru težav z dostopom ali sodelovanjem nudila tehnično podporo.

 

Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da usposabljanje v primeru premajhnega števila prijav odpove. 

 

Za vaša vprašanja in informacije se lahko obrnete na Vesno Strlič, na telefonski številki 01 433 40 24 ali na e-naslovu usposabljanja@filantropija.org.

TERMINI IZOBRAŽEVANJ

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2023 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki