PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    

Delavnica Zakon o prostovoljstvu

ZAKON O PROSTOVOLJSTVU V PRAKSI

 

Kaj prostovoljstvo v organizaciji urediti skladno z zakonodajo? Ali so pisni dogovori o prostovoljskem delu res nujni? Katere stroške lahko povrnemo prostovoljcem in v kakšnem znesku? Katere evidence o delu in prostovoljcih moramo voditi? Kdo je upravičen do dodatka za delovno aktivnost?

 

Vabimo vas na štiriurno brezplačno spletno delavnico, na kateri bomo skozi praktične primere predstavili Zakon o prostovoljstvu in drugo zakonodajo na področju prostovoljstva. Na delavnici boste lahko preverili, ali že imate organizirano prostovoljsko delo v skladu z veljavno zakonodajo in kaj morate na tem področju še storiti.

 

Vsebine, ki jih bomo obravnavali:

  • Namen in cilji Zakona o prostovoljstvu,
  • Vrednotenje prostovoljskega dela v razpisih,
  • Sklepanje dogovora o prostovoljstvu,
  • Vpisnik prostovoljskih organizacij – prednosti in obveze prostovoljskih organizacij,
  • Povračila stroškov prostovoljcem in nagrada za izjemne dosežke,
  • Vodenje evidenc in vzpostavitev evidenčnega lista prostovoljstva,
  • Prostovoljsko delo in prejemniki denarnih socialnih pomoči – dodatek na delovno aktivnost.

 

Komu je namenjena delavnica?

 

Delavnica je namenjena mentorjem, koordinatorjem prostovoljskega dela in vodstvenim delavcem v organizacijah, ki vključujejo prostovoljce. Delavnica je posebej primera za organizacije, ki bi želele urediti interne akte, povračila stroškov prostovoljskega dela in organizacije, ki vzpostavljajo nove prostovoljske programe.

 

Kako poteka delavnica?

 

Delavnica poteka v obliki predavanja z uporabo izkustvenih metod delavnice, zato je število udeležencev omejeno in je potrebna predhodna prijava. Od udeležencev se pričakuje udeležba ves čas delavnice.

 

Delavnica o Zakonu o prostovoljstvu bo v torek, 30. januarja 2024, od 8.30 do 12.30, potekala preko spletne platforme ZOOM in je za udeležence brezplačna.

 

Prijavnico na izobraževanje najdete tukaj. Prijavite se lahko tudi preko kontaktnega obrazca.

 

Nekaj dni pred delavnico boste na e-naslov, ki ga boste navedli, prejeli navodila za uporabo in sodelovanje na ZOOM-u, v času delavnice pa bo na voljo tudi oseba, ki vam bo v primeru težav z dostopom ali sodelovanjem nudila tehnično podporo.

 
Prijave sprejemamo do zapolnitve prostih mest. Slovenska filantropija si pridržuje pravico, da usposabljanje v primeru premajhnega števila prijav odpove. 

 

Največja prednost naših usposabljanj so izkušeni in kakovostni izvajalci, ki vsebine podajajo na strokoven in zanimiv način. Delo poteka po interaktivnih metodah, znanja in vsebine pa se navezujejo tudi na konkretne primere, ki jih pri svojem delu izpostavljajo mentorji prostovoljcev.    

 

Za vprašanja in informacije se lahko obrnete na Vesno Strlič, na telefonski številki 01 433 40 24 ali na e-naslovu usposabljanja@filantropija.org.

TERMINI IZOBRAŽEVANJ

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki