PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih

Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih

Datum začetka: 14.10.2019
Datum konca: 14.10.2019

 

MOVIT vas vabi na dogodek Vpliv prostovoljskih aktivnosti na zaposljivost mladih

 

Predstavili bodo rezultate mednarodne raziskave o vplivu prostovoljstva na osebni in profesionalni razvoj mladih (s poudarkom na mladih z manj priložnostmi in dolgoročni brezposelnosti), sodelovalne prakse med organizacijami prostovoljstva in institucijami zaposlovanja ter dobre prakse v organizacijah, ki prostovoljstvo omogočajo.


Dogodek bo 14. novembra 2019 v dopoldanskem času v Sky baru Borbona (stavba TR3 - Trg republike 3) v Ljubljani.

Dogodek je namenjen institucijam, organizacijam in posameznikom, ki se ukvarjajo z mladimi na različnih ravneh, še posebej z vidikov mladih z manj priložnostmi, prostovoljstva in zaposlovanja. Ob predstavitvi rezultatov je predvidena tudi interaktivna debata in čas za mreženje.

Dogodek bo moderiran in rezultati predstavljeni v angleškem jeziku.

V terenski raziskavi Prostovoljske aktivnosti za spopadanje z dolgoročno brezposelnostjo je sodelovalo 43 mladih prostovoljcev, od tega 24 mladih z manj priložnostmi, in 16 organizacij iz 9 držav. Raziskava je vključila tudi slovenske prostovoljce, mladinske organizacije in institucije zaposlovanja. Kot eno izmed študij primera je raziskava obravnavala uspešno sodelovanje med mladinskim centrom in zavodom za zaposlovanje v Sloveniji.

Raziskavo so izvedli MOVIT, Zavod za razvoj mobilnosti mladih, nacionalna agencija evropskih programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota, ter britanska organizacija Ecorys, nacionalna agencija evropskih programov (v sodelovanju z British Council) v sodelovanju z raziskovalcem Jonathanom Robertsonom.


Datum: 14. 11. 2019
Lokacija: Sky Bar Borbona (stavba TR3 - Trg republike 3), Ljubljana

Predviden program:
09:45–10:00 Registracija
10:00–10:20 Uvodni nagovor
10:20–11:15 Predstavitev raziskave
11:15–12:00 Debata o pomenu prostovoljstva
12:00–12:15 Predstavitev zaključkov debate
12:15–13:15 Brunch in druženje ob hrani

Prijave sprejemajo do 6. 11. 2019 preko spletnega vprašalnika.

Vabilo v PDF ...

V popoldanskem času vas vabijo tudi k udeležbi na dogodku Vključevanje mladih z manj priložnostmi v program Evropska solidarnostna enota - več informacij najdete tukaj.Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki