PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
NOV DATUM: NARAVNI VIRI ZAŠČITE DUŠEVNEGA ZDRAVJA OTROK TER POMOČI OTROKOM IN MLADOSTNIKOM V STISKAH

Slovenska filantropija vas vabi na posvet »NARAVNI VIRI ZAŠČITE DUŠEVNEGA ZDRAVJA OTROK TER POMOČI OTROKOM IN MLADOSTNIKOM V STISKAH«, kjer bomo spregovorili o prostovoljstvu ter duševnem zdravju otrok in mladostnikov.

 

Naslovna_posvet_strategija__3

Število otrok in mladostnikov s težavami v duševnem zdravju narašča, opozarja predsednica Slovenske filantropije, pedopsihiatrinja ter avtorica številnih knjig s področja duševnega zdravja, dr. Anica Mikuš Kos. Vse večji porast lahko v prihodnje pričakujemo tudi zaradi večanja družbenih stisk in soočanja s posledicami epidemije Covida-19. Na zaostrovanje situacije poleg stroke že opozarjajo delavci, ki se z otroki in mladimi vsakodnevno srečujejo (šole, mladinske organizacij idr.), prav tako se s povečanimi stiskami otrok in mladih srečujemo na Slovenski filantropiji.

 

Za osebe s težavami ali motnjami v duševnem zdravju sta strokovna pomoč in strokovna oskrba eden od virov pomoči, s katerimi posameznik pridobiva možnosti za uspešno okrevanje. Še večji spekter pomoči pa zanj predstavljajo njegovo socialno okolje in naravni viri zaščite duševnega zdravja otrok, ki se danes vse bolj uveljavljajo – zlasti pri nudenju pomoči otrokom in mladostnikom.

 

»Gre za vsebine in oblike pomoči, ki izvirajo iz običajnih, normalnih življenjskih okolij – družinskega okolja, soseske, vrtca, šole, osnovnega zdravstva in drugih institucij ter različnih organizacij za prostočasne dejavnosti. Prostovoljci, kot pomočniki otrokom s težavami, imajo pri tem še posebej pomembno vlogo.« – dr. Anica Mikuš Kos

 

Prostovoljsko delo kot vir pomoči otrokom in mladostnikom je danes strokovno utemeljeno in predstavlja dejavnik zaščite duševnega zdravja mladih prostovoljcev. Deluje lahko kot preventivni dejavnik, v socialno okolje pa vnaša solidarnostne pristope pomoči in podpore.

 

Na posvetu bomo spregovorili o pomenu aktivacije naravnih virov zaščite duševnega zdravja ter pomoči otrokom in mladostnikom. Poleg predstavitve teoretičnih izhodišč bodo na posvetu predstavljeni tudi primeri dobrih praks.

 

Nov datum posveta je 11. aprila 2023 od 13.00 do 17.00 v atriju Središča Rotunda v Kopru.

Prosimo vas, da se na posvet prijavite preko prijavnega obrazca.Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki