PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Regijski obisk Zasavske regije

Regijski obisk Zasavske regije

Datum začetka: 15.6.2021
Datum konca: 15.6.2021

 

 

V torek, 15. junija 2021 Slovenska filantropija organizira regijski obisk Zasavske regije, da se neposredno na terenu seznani z izzivi, s katerimi se srečujejo lokalne prostovoljske organizacije. Na ta način želimo spodbuditi in okrepiti sodelovanje s prostovoljskimi organizacijami, jih informirati o novostih na področju prostovoljstva in tako prispevati k razvoju prostovoljstva na regionalni in lokalni ravni.

 

Namen regijskih obiskov je usposabljanje ter krepitev prostovoljskih organizacij in njihovo povezovanje v regionalnem okolju z organizacijami s prostovoljskim programom in drugimi nevladnimi organizacijami v regiji, s predstavniki lokalnih skupnosti in regionalnih stičišč, poleg tega pa tudi svetovanje in mentorstvo organizacijam na področju prostovoljstva. Prav zato obiske pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi, nanje pa povabimo regionalna stičišča, prostovoljske organizacije iz regionalnega okolja, organizacije s prostovoljskim programom in druge nevladne organizacije. Na srečanje vabimo lokalne medije in predstavnike ostalih občin iz regije.

 

 

Regijsko srečanje organiziramo v sodelovanju z Občino Hrastnik.

 

Zakaj bi se nam pridružili?

 

Številne organizacije lahko prav zaradi prostovoljcev uresničujejo svoje poslanstvo. Delo s prostovoljci zahteva posebna znanja, s katerimi ohranjamo prostovoljce aktivne in jim hkrati ponudimo prijetno izkušnjo.

 

Standarde delovanja in tudi obveznosti prostovoljskih organizacij od leta 2011 določa Zakon o prostovoljstvu, ki se je leta 2018 nadgradil s Strategijo razvoja NVO in prostovoljstva. S sodelovanjem lahko k razvoju prostovoljstva prispevate tudi vi.

 

Kaj vse vam ponujamo?

 • Priložnost, da od strokovnih sodelavcev Slovenske filantropije pridobite vse informacije, ki so potrebne za dobro in lažjo organizacijo prostovoljstva.
 • Vse, kar vas zanima o  Zakonu o prostovoljstvu (sklepanje dogovorov, vodenje evidenc, vračanje stroškov, nastalih v prostovoljstvu, zavarovanje prostovoljcev …).
 • Priložnost pridobivanja novih prostovoljcev z objavljanjem prostovoljskih zgodb in oglasov za prostovoljsko delo.
 • Možnost dodatne promocije svojega dela (nacionalni prostovoljski dogodki, uporaba portala prostovoljstvo.org in socialnih omrežij).
 • S pridružitvijo Slovenski mreži prostovoljskih organizacij pridobite dostop do obrazcev in dokumentov za organiziranje prostovoljstva ter spletne  aplikacije za vodenje evidenc, ki vam olajša delo in pripravo letnega poročila o prostovoljstvu.
 • Individualne svetovalne ure.
 • Prispevali boste svoj pogled na razvoj prostovoljstva v svoji regiji in na nacionalni ravni.

 

Kje in kdaj se dobimo?

 

S programom za prostovoljske organizacije in organizacije s prostovoljskim programom začnemo v torek, 15. junija 2021, ob 11.00 v Kulturnem domu Dol (Trg borcev NOB 12, 1431 Dol pri Hrastniku)

 

Program:

 • 11.00 – 12.30  Posvet na temo razvoja prostovoljstva v lokalni skupnosti in regiji
 • 12.30 – 13.00  Odmor
 • 13.00 – 16.00  Delavnica Zakon o prostovoljstvu v praksi
 • 16.00 – 17.00  Individualna svetovanja po področjih

 

Več informacij: Nina Lukashevich, slovenska@filantropija.org, 01 433 40 24, 051 389 895.

 

Regijski obisk se bo izvajal z upoštevanjem NIJZ priporočil za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

 

Veselimo se srečanja z vami.Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki