PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Študijski obisk za organizacije 2023

Spoštovane članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij!

 

Vabimo vas na študijski obisk za organizacije, ki bo potekal v petek, 22. septembra 2023, med 09:00 in 14:30 uro, v prostorih Društva za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa VEZI v Štorjah in okolici.

 

Tema bo Vključevanje prostovoljcev v programe duševnega zdravja.

 

slika_3_1_002

 

Spoznali boste Društvo za duševno zdravje in kreativno preživljanje prostega časa » VEZI«, nevladno in neprofitno organizacijo, ki deluje na področju socialnega varstva v skupnosti in je ustanoviteljica Ekološke kmetije Brinjevka, ki je nastala v okviru socialnega podjetja Brinjevka. Njihova posebnost je, da kmetija poleg socialne delavke in mentorice zaposluje invalide, ki so drugače zaradi težav v duševnem zdravju ali drugih omejitev na običajnih delovnih mestih nezaposljivi. Ogled bo zajemal tudi njihovo Kavarno Integrali, ki sodi k zaposlitvenem centru Zavod Bodika.

 

Predstavili vam bodo njihove  programe, sodelovanje z drugimi organizacijami in občinami ter vključevanje prostovoljcev. Upamo, da vam obisk omogoči pridobivanje novih idej, s katerimi boste lahko popestrili vaše že obstoječe programe, ali pa se vam utrne zamisel za kaj novega. V sklopu predstavitev bo čas seveda namenjen tudi vašim vprašanjem.

 

OKVIRNE URE PROGRAMA

 

9:00 – 9:30: Uvodni pozdrav, obisk dnevnega centra in kratka predstavitev organizacije Društvo VEZI (Štorje 26, 6210 Sežana)

15 – 20 minut vožnje

10:00 – 10:40: Ogled ustvarjalne delavnice z uporabniki pod vodstvom prostovoljca in predstavitev JSV programa Mreža dnevnih centrov (Štanjel 59/a, 6222 Štanjel).

10 – 15  minut vožnje

11:00 – 11:25: Predstavitev JSV programa Mreža stanovanjskih skupin in ogled stanovanjske skupine Mali Dol (Mali Dol 3, 6223 Komen).

11:30 – 13:00  Ogled in predstavitev Podjetja Brinjevka  z manjšo pogostitvijo (Mali Dol 4, 6223 Komen).

30 minut vožnje

13:30 –13:50: Ogled Kavarne Integrali (Partizanska cesta 4, 6210 Sežana).

14:00 – 14:30 Ogled in možnost nakupa ekoloških izdelkov v Trgovini Kraški kotiček (Cankarjeva ulica 2, 6210 Sežana).

 

Študijski obisk je za članice mreže brezplačen, na vas je le, da poskrbite za prevoz na lokacijo.

Ker je število udeležencev omejeno, prosimo, da se iz vsake organizacije udeležita maksimalno 2 udeleženca.

 

Prosimo, da izpolnite prijavnico najkasneje do četrtka, 14. septembra. Za vsa vprašanja smo vam na voljo na patricija.fasalek@filantropija.org.Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki