PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Vabilo na konferenco »Prostovoljstvo in solidarnost kot socialni kapital mesta«

Vabilo na konferenco »Prostovoljstvo in solidarnost kot socialni kapital mesta«

Datum začetka: 18.5.2021
Datum konca: 21.5.2021

 

Spletna konferenca »Prostovoljstvo in solidarnost kot socialni kapital mesta«

 

Konferenca namenjena promociji širših in sistemskih družbenih in ekonomskih učinkov prostovoljstva in dejavnosti solidarnosti v urbanih okoljih.

 

18.05.2021 - 21.05.2021

9.00 - 12.30

 

Namen konference je združiti predstavnike občin in organizacij, da bi skupaj promovirali projekte prostovoljstva in solidarnosti kot orodje za solidarnost v vsakodnevnem življenju. Načrtovanje konference sta spodbudili Mestna občina Ljubljana in Slovenska Filantropija, ena največjih prostovoljskih organizacij v Sloveniji, v sodelovanju z Nacionalno agencijo programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota ter Podpornega centra Evropske solidarnostne enote pa je bila razširjena in dokončno razvita.

 

Mesta in občine skušajo podpirati solidarnost med svojimi prebivalci, da bi spodbujale družbeno povezanost. Med-sektorsko povezovanje je raznoliko in vsaka skupnost je razvila svoj način odgovarjanja na potrebe prebivalstva. Na konferenci želimo raziskovati obstoječe prakse med-sektorskega sodelovanja v mestih ter spodbujati nadaljnjo gradnjo na njihovih temeljih.

Cilji:

  • Navdušiti mesta, da se vključijo v med-sektorsko povezovanje, da bi podprli solidarnost in družbeno povezanost.
  • Ponuditi prostor za predstavitev in učenje iz primerov dobre prakse med-sektorskih projektov, ki podpirajo solidarnost in povečujejo družbeno povezanost.
  • Orisati elemente pristopov vključevanja mest v podporo prostovoljskim in solidarnostnim dejavnostim.
  • Predstaviti vse aktivnosti programa Evropske solidarnostne enote in možne načine podpore.
  • Graditi partnerstva za bodoče projekte in druge oblike sodelovanja in povezovanja med sodelujočimi organizacijami in mesti.

 

Udeleženci:

Želimo si, da bi se konference udeležile delegacije mest in krajev, sestavljene iz treh članov (predstavnik občine, predstavnik lokalne prostovoljske organizacije, predstavnik podjetjam ki je vključeno v družbeno odgovorne dejavnosti).

 

Vsak udeleženec se mora prijaviti samostojno. Seveda pa se lahko prijavite tudi samostojno kot predstavniki ene od prej omenjenih organizacij. 

 

Ciljna skupina:

60 zaposlenih v občinskih upravah, družbeno odgovornih podjetjih ali predstavnikov prostovoljskih organizacij in gibanj. 

 

Srečanje je namenjeno predstavnikom iz naslednjih držav:

Programske države Erasmus+ Mladi v akciji, Armenija, Azerbajdžan, Belorusija, Gruzija, Moldavija, Rusija, Ukrajina, Albanija, Bosna in Hercegovina, Kosovo, Črna gora

 

Delovni jezik: Angleški

 

Kotizacija:

Projekt je v celoti financiran s strani sodelujočih Nacionalnih agencij (NA) Evropske solidarnostne enote.

 

Organizator:

MOVIT NA Slovenija, Dunajska 22, 1000 Ljubljana.

 

Konferenco so spodbudili Mesto Ljubljana, Slovenska Filantropija in NA Slovenija, ki jo bodo soorganizirale skupaj z nacionalnimi agencijami programov Evropska solidarnostna enota in Erasmus+: Mladi v akciji Nemčije, Švedske, Francije, Madžarske, Finske, Španije, Luksemburga ter Podpornega centra Evropske solidarnostne enote.

 

VabiloAvtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h
Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki