Print header

Intenzivno 5-dnevno izobraževanje za mentorje in organizatorje prostovoljstva

Kako pripraviti organizacijo na prostovoljsko delo in voditi prostovoljce? Kako pridobivati prostovoljce, ki ustrezajo našim pričakovanjem, in kako jih obdržati? Katere vsebine naj podamo na usposabljanjih, kako jih pripravimo? Kako podpreti posameznike, da bodo čim uspešnejši prostovoljci? 

Na intenzivnem izobraževanju boste pridobili kompetence, pomembne za mentorja, organizatorja prostovoljstva in izobraževalca prostovoljcev.  Na usposabljanju boste prejeli tudi gradiva, ki jih boste lahko uporabljali za interna izobraževanja. 

Na 5 dnevnem usposabljanju se bomo poglobili v teme:

 • Definicija prostovoljskega dela, umestitev prostovoljstva v družbo, formalno in neformalno prostovoljstvo.
 • Doprinos prostovoljstva posamezni organizaciji ter družbi.
 • Pogoji za vzpostavitev prostovoljstva v organizaciji.
 • Zakon o prostovoljstvu.
 • Pridobivanje prostovoljcev in njihov izbor.
 • Mentorstvo in podpora prostovoljcem.
 • Motiviranje posameznikov tekom dela, načrtovanje prostovoljskega procesa glede na notranje in zunanje motivatorje.
 • Upoštevanje etičnega kodeksa prostovoljstva.
 • Prostovoljstvo kot metoda za opolnomočenje in socialno aktivacijo v kolikor med prostovoljce vključujemo posameznike iz ranljivih skupin.
 • Prostovoljstvo kot polje pridobivanja osebnih kompetenc in socialnih veščin.
 • Vrednotenje dela in nagrajevanje prostovoljcev.


Komu je namenjeno usposabljanje?

Usposabljanje je namenjeno mentorjem, ki so to vlogo šele prevzeli in tudi tistim, ki želijo nadgraditi svoja znanja. Posebej ga priporočamo mentorjem iz organizacij, ki bi radi prostovoljsko delo organizirali na visoki kakovostni ravni.

Kako poteka usposabljanje?

Usposabljanje poteka v obliki izkustvenih delavnic, zato je število udeležencev omejeno na 16 in je potrebna predhodna prijava. Od udeležencev se pričakuje udeležba ves čas usposabljanja. 

Koliko časa in kje poteka usposabljanje?

Usposabljanje poteka 5 dni v dveh delih. Prvi termin poteka 9., 10. in 11. marca, drugi del pa 16. in 17. aprila 2020. V vmesnem času udeleženci izdelajo načrt za izboljšanje organiziranosti prostovoljstva  v svoji organizaciji. 

PRIJAVA

V kolikor menite, da bi vam ta znanja koristila in omogočila, da prostovoljstvo v vaši organizaciji prestavite na višjo raven, do 17. februarja 2020 pošljite v celoti izpolnjeno prijavnico na naslov Slovenske filantropije ali slovenska@filantropija.org.  

IZBOR

Pogoji sodelovanja in kriteriji so podrobno predstavljeni v priponki.

V kolikor bo prijav več, bo tričlanska komisija na Slovenski filantropiji naredila izbor sodelujočih.


Dodatna vprašanja in prijave: Andreja Hleb, 01 433 40 24, andreja.hleb@filantropija.org Vsak dan izboraževanja bomo skupaj preživeli od 9.00 - 16.00. Usposabljanje bo potekalo v Velenju. O točnem prostoru boste obveščeni v e-poštnem obvestilu, ki vam ga bomo poslali pred usposabljanjem.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim