Print header

Usposabljanje za predstavnike NVO v razvojnih svetih regij

Slovenska filantropija v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva 17. maja organizira usposabljanje za predstavnike NVO v razvojnih svetih regij, ki imajo vpliv na sprejemanje in izvajanje Dogovora o razvoju regije. Predstavili bomo možnost prenosa določil Zakona o prostovoljstvu in usmeritve strategije razvoja prostovoljstva v implementacijo regionalnih razvojnih programov.

Zakaj bi se nam pridružili?

Dogovor vsake regije vsebuje nabor najrazličnejših pomembnih regijskih projektov, med katerimi so tudi projekti za krepitev človeških virov (npr. večgeneracijski centri…)
Zakon o prostovoljstvu v 37. členu govori o spodbujanja prostovoljstva, o možnostih sofinanciranja projektov s prostovoljskim delom, da so stroški prostovoljstva upravičeni stroški…

Kot predstavniki NVO v razvojnih svetih regij, lahko posredno in neposredno vplivate na pravilno zastavljene razpise regionalnih razvojnih agencij, zato se nam zdi zelo pomembno, da vas opremimo z znanjem in argumenti za vaše zagovorniške aktivnosti.
Le skupaj lahko dosežemo pravilno razumevanje prostovoljstva, ki je ključno za njegov razvoj na nacionalni, regionalni in lokalni ravni.

Kdaj, kje?

Usposabljanje bo potekalo v petek, 27. avgusta 2019, med 9. in 12. uro v prostorih Slovenske filantropije, Cesta Dolomitskega odreda 11, v Ljubljani (zemljevid).

Poskrbljeno bo za kavo in medkulturni prigrizek.

Prijavnico pošljite jo na e-naslov slovenska@filantropija.org ali po pošti na naš naslov do torka, 20. avgusta 2019.

Več informacij: Nina Lukashevich, slovenska@filantropija.org, 01 433 40 24, 051 389 895.

Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se