PRIJAVA
LOOKING FOR VOLUNTEERING OPPORTUNITIES?    
Dodatek za delovno aktivnost

Dodatek za delovno aktivnost

10.01.2020 

 

V prvih dneh letošnjega leta so se na Slovensko filantropijo obrnili številni prostovoljci in prostovoljske organizacije v zvezi z uveljavljanjem pravice do dodatka za delovno aktivnost. Po Sloveniji so se pričele pojavljati različne prakse, povezane z upoštevanjem tega dodatka. Nekaterim prostovoljcem je bil ukinjen, od drugih svetovalci na Centrih za socialno delo zahtevajo opravljanje 60 ur prostovoljskega dela na mesec, tretji govorijo o 24 urah mesečno.

 

V Zakonu o prostovoljstvu je organizirano prostovoljsko delo definirano s tem, da ga prostovoljec opravi vsaj 24 ur letno. Kolikor vemo, je ta zakon podlaga za upoštevanje prostovoljstva kot aktivnosti, za katero država prejemniku DSP dodeli dodatek za delovno aktivnost.

 

Zakonodaja se na tem področju ni spremenila, zato bi morala pravila ostati enaka, kot so bila do sedaj. Opažamo pa, da so se že v prvih dneh letošnjega leta vpeljale različne prakse v smeri odklanjanja vlog za dodatek za delovno aktivnost, ki jih CSD-jem predložijo prostovoljci.

 

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo že zaprosili za pojasnilo. 



Avtor:

PRIJAVA NA E-NOVICE

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov. Želite prejemati Prostovoljske e-novice? Vpišite vaš e-mail:



KONTAKT

01 433 40 24

info@filantropija.org

www.filantropija.org

Vsak delavnik od 8h do 16h




Spletna stran www.prostovoljstvo.org je projekt Slovenske filantropije, nosilke Slovenske mreže prostovoljskih organizacij. Na enem mestu posameznikom, prostovoljskim organizacijam in širši javnosti predstavljamo vse pomembne novice na področju prostovoljstva. Z razvitim informacijskim sistemom povezujemo zainteresirane prostovoljce in prostovoljske organizacije. Vsebine novic, dogodkov in prostovoljskih del prispevajo članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

© 2024 Slovenska filantropija. Vse pravice pridržane. | Politika zasebnosti | Piškotki